vizyon broşürü: bu hafta hangi filmler vizyona giriyor?

vizyon broşürü: bu hafta hangi filmler vizyona giriyor?


17 kasım 2023


Ridley Scott’lı Napoleon, Christian Petzold’lu Afire, Zeki Demirkubuz’lu Hayat’ın vizyona girmediği bir “yeni film günü” daha yaklaşıyor. Olsun, bir hafta daha yaklaştık diyor ve elde avuçta olana bakıyoruz. Birilerinin sinema date’i, arkadaşlarla kaliteli iki saati, yedinci sanatın devamı için sinemaya gitmesi gerek. 17 Kasım 2023’te vizyona yeni gelen filmler şunlar:

 

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes, Francis Lawrence

 

Hunger Games, Açlık Oyunları serisi, 2015’te dördüncü film ile son bulmuştu. Açlık Oyunları roman serisine imza atan Suzanne Collins’in 2020 yılında yayımlanan aynı adlı romanından uyarlanan filmde, yeni kadro göze çarpıyor: Tom Blyth, Rachel Zegler, Hunter Schafer, Jason Schwartzman, Peter Dinklage, Josh Andrés Rivera, Viola Davis. Capitol’un tiran lideri olarak gördüğümüz Coriolanus Snow’un gençliğinde geçen filmin konusu şöyle;

 

Panem’in zalim başkanı olmadan 64 yıl önce Coriolanus Snow, 12. Mıntıka’dan gelen kadın haraç Lucy Gray Baird’e akıl hocalığı yaptığında talihini değiştirmek için bir şans yakalar.

 

Meksika Açmazı, Alper Mestçi

 

Mesut Süre, Fazlı Polat ve Anlatanadam’ın yıllar süren podcast serisi Meksika Açmazı, filme dönüştü. Üçlü, dağ bayır gezip hafiften maceralar yaşarken film boyu bir video podcast kaydederek nadir rastlanan bir sinema projesine imza attı. Meksika Açmazı podcastinin severleri için ideal bir iki saat. 

 

Meksika Açmazı, aldıkları teklif üzerine Kapadokya’ya giden ve burada ilişkilerini tehdit eden bir dizi olay yaşayan Meksika Açmazı ekibinin yaşadıklarını konu ediyor. Meksika Açmazı ekibi, aldıkları iş teklifi üzerine Kapadokya’ya gitmek üzere yola koyulur. 

 

 

Alya, Jandae Percem

 

Kadrosunda; Jandae Perçem, Edis Görgülü, Hande Ataizi, Alper Atak, Gonca Vuslateri ve Beste Kökdemir gibi isimleri bulunduran film Türkiye’de ilk kez özel güçleri olan kadın kahraman filmi olma özelliğini taşıyor. Jandae Perçem’in ikinci filminin konusu şöyle:

 

Alya, gerçek kimliğini bulmak zorunda olan, hafızası silinen bir ajanın hikayesini konu ediyor. Evlenmek üzere olan bir özel harekat ajanının hafızasını silinir. Karanlık bir hükümetin tasarılarının tuvali haline gelen ajan, kim olduğunu bulmak için mücadele eder. Yavaş yavaş geçmişini hatırlamaya başlayan ajan, geçmişiyle ilgili sırları çözdükçe hem gerçek kimliğini hem de şok edici gerçekleri ortaya çıkarır.

 

Vizyona giren filmler böyleydi. Alternatif olması için, geçen hafta ve ondan önceki haftalara şuralardan göz atabilirsiniz. Evde ne izleyeyim, vizyon sarmadı diyenlere ise;

 

Bihter, Caner Alper, Mehmet Binay

 

Halit Ziya Uşaklıgil’in entrika eseri Aşk-ı Memnu romanı, 1975’te bir Yeşilçam dizisi, ardından akıllara kazınan ve modern İstanbul anlatısıyla yorumlanan Ay Yapım dizisinden sonra film olarak Prime Video’ya geliyor. Romandaki atmosfer, Eski İstanbul’da geçen filmde, dördüncü duvarın Bihter karakteri tarafından sıklıkla kırdığını görüyoruz. Kadrosunda Farah Zeynep Abdullah, Boran Kuzum, Osman Sonant, Hande Ataizi, Helin Kandemir, Ebru Özkan, Nezaket Erden gibi isimler bulunuyor. Konusunu biliyorsunuz, şöyle:

 

Aşka muhtaç olan Bihter, zengin ve saygın bir ihtiyar olan Adnan’ı, toplumun ve materyalist annesinin ona biçtiği kalıplardan kurtulmanın bir yolu olarak görür. Ancak çok geçmeden onun ilgisinden tatmin olmadığını ve başka ihtiyaçları olduğunu keşfeder.