vizyon broşürü: bu hafta hangi filmler vizyona giriyor?

vizyon broşürü: bu hafta hangi filmler vizyona giriyor?


bu hafta kesat


Hafta sonu, İstanbul’da ve ülke genelinde yağmur hakim. Çürük çıtır yaprakların arasında ve yeni yağmur yağmış asfalt kokusunda hafta sonu yapılabilecek en iyi etkinlik; sinemada film izlemek olabilir. Ekonomik açıdan bakınca da, bu devirde yaklaşık 80-100 liraya 3 saat hangi sıcak mekanda oturabiliriz? Seçeneklerimiz sınırlı. O halde yarın vizyona ne giriyor, görülmeye veya gömülmeye değer ne varmış göz atalım…

 

Bu hafta vizyona az film giriyor fakat geçen haftanın filmleri tabii halen vizyonda, şuradan göz atabilirsiniz.

 

The Marvels, Nia DaCosta

 

Captain Marvel’ın devam filminde, WandaVision’da gördüğümüz yeni süper, Captain Monica Rambeau ve Ms. Marvel dizisinden, Pakistanlı süper Kamala Khan, Captain Marvel’a eşlik ediyor. Üç kadını başrole alan film, Marvel’ın uzay fazındaki, sokak dövüşünden uzak olduğu filmlerden. Captain Marvel’ın ilk filmi fazla popüler olmamasına rağmen vasatın altına inmemişti. Buna da göz atıp kafa dağıtılabilir. Konusu şöyle:

 

Carol Danvers, nam-ı diğer Kaptan Marvel, kimliğini zalim Kree’lerden geri almış ve Yüce Zekâ’dan intikamını almıştır. Ancak istenmeyen sonuçlar Carol’ın istikrarsızlaştırılmış bir evrenin yükünü omuzladığını görür. Görevleri onu bir Kree devrimcisiyle bağlantılı anormal bir solucan deliğine gönderdiğinde, güçleri süper hayranı Kamala Khan, nam-ı diğer Bayan Marvel ve Carol’ın yabancılaştığı yeğeni, şimdi S.A.B.E.R. astronotu olan Kaptan Monica Rambeau ile karışır. Bu beklenmedik üçlü bir araya gelmeli ve evreni kurtarmak için uyum içinde çalışmayı öğrenmelidir.

 

 

Seni Görüyorum, Ender Mıhlar

 

Oyuncu kadrosunda Feyyaz Duman, Melis Birkan, Hakan Salınmış, Murat Eken gibi tiyatrocu isimler de bulunan dram filminin yönetmeni, daha önce Saygı ve Poyraz Karayel projelerinde çalışmış. Filmi yazan ise Sundance ödüllü film Kelebekler’den tanıyabileceğiniz Hakan Karsak. Konuyu bırakıyoruz:

 

Film, evlerinden İstanbul’a gelip kendilerine farklı hayatlar kuran üç kardeş Kaan, İbrahim ve Tankut’un hikâyesini konu ediniyor.

 

 

Ha yok, ‘Ben evde kalırım. Üşenirim. Kedimle köpeğimle yağmuru izlerken bir film açayım. Çamura pisliğe gelemem.’ diyorsanız da inanılmaz bir önerimiz var. Sizi unutmadık.

 

The Killer, David Fincher

 

David Fincher, en iyi yaptığı işlerden birini yaparak bir katilin gözünden film yaptı. Bol bol The Smiths de dinleyeceğimiz filmin başrolünde Michael Fassbender yer alıyor. Tilda Swinton da cabası. Fincher x Netflix işbirliği devam ediyor. Konusu şöyle:

 

Ölümcül bir hatanın ardından bir suikastçı, kişisel olmadığında ısrar ettiği uluslararası bir insan avında işverenleriyle ve kendisiyle savaşır.