wes anderson’ın dijital film kulübü

wes anderson’ın dijital film kulübü


o işi de bize bıraksaydın adam


Wes Anderson; Ethan Hawke ve Maggie Gyllenhaal gibi yıldızların konuk küratörlüğünü yapacağı yeni bir dijital film kulübünde sinemaseverleri ve hayranlarını fikir alışverişinde bulunmaya davet ediyor. Anderson’ın Indian Paintbrush’taki uzun süreli yapımcı ortakları, orijinal videolar, düşünülmüş yazılar, canlı gösterimler ve önde gelen film yapımcılarıyla tartışmalar içeren özel bir küratörlü kulüp olan Galerie’yi başlatıyor. Site şu.

 

Yapım şirketi Indian Paintbrush, 2006 yılında Steven Rales tarafından kuruldu ve şirket 2007’den bu yana Anderson’ın tüm filmlerinin yapımcılığını ve finansmanını üstlendi. Resmi açıklamaya göre, Galerie’nin misyonu “sektörün yaratıcıları tarafından küratörlüğü yapılan film koleksiyonlarına, düşünceli makalelere ve günümüzün en saygın sinema profesyonelleri ve kültürel beyinleriyle özel canlı etkinliklere erişim sunarak film sohbetini ve okuryazarlığını kutlamaktır.” 

 

Abonelik ücreti ise aylık 10 dolar olacak. Anderson’ın yanı sıra küratörler arasında Mike Mills, Taylor Russell, Karyn Kusama, Ethan Hawke, Maggie Gyllenhaal, James Gray ve Ed Lachman yer alıyor. Basın açıklamasına göre küratörler, “herkesin fikir alışverişinde bulunmaya ve öğrenmeye davet edildiği ortak bir yerde film yolculuklarını derinleştirirken üyelere rehberlik edecek” ve filme alınan sohbetlere katılacak.

 

Romancılar, gazeteciler, film yapımcıları, görüntü yönetmenleri, editörler, besteciler ve kostüm tasarımcıları da canlı gösterimler ve tartışmalarda film kulübü için görüşülen kişiler arasında yer alacak. Anderson ayrıca Galerie’de, küratörlüğünü bizzat üstlendiği sergilerin sunulacağı özel bir alanı da yönetecek.

 

Indian Paintbrush’ın kurucusu Rales, “Hepimizi bunaltan medya karmaşasının ortasında, Galerie’yi sinemayı farklı bir şekilde keşfetmek için eşsiz bir sığınak olarak tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. “Galerie, film yapımında daha fazla ve daha az görünür olanların silinmez katkılarını keşfetme fırsatının yanı sıra, bu değerli aracın birçok özelliği hakkında sohbet etmek ve öğrenmek için bir yol sunuyor.”

 

Galerie’nin yanı sıra Indian Paintbrush;

  • Megan Park’ın yapımcılığını üstlendiği yeni filmi My Old Ass’in de arkasındaki isim. Filmin başrollerinde Aubrey Plaza ve Maisy Stella yer alıyor. 

 

  • Indian Paintbrush, Oscar ödüllü Ed Berger’in Akademi Ödüllü All Quiet on the Western Front’un devamı niteliğindeki dini gerilim filmi Conclave’in prodüksiyonunu kısa süre önce tamamladı. 

 

  • Kristin Scott Thomas’ın ilk yönetmenlik denemesi olan ve başrolünde Scarlett Johansson’ın yer aldığı “North Star” da yapım aşamasında.