tilda swinton ve sıradaki üç auteur yönetmenli filmi

tilda swinton ve sıradaki üç auteur yönetmenli filmi


oyuncu aynı vizyonla devam ediyor


Tilda Swinton, Derek Jarman‘la geçirdiği ilk günlerden Wes Anderson, David Fincher ve Joanna Hogg‘la yaptığı son çalışmalara kadar tüm kariyerini auteur yönetmenlerle çalışarak inşa etti. The Film Stage’in haberine göre oyuncu, Pedro Almodóvar‘ın bir sonraki filminde onunla birlikte çalışacak ve bu trendi gelecek projelerinde de sürdürecek. Ayrıca, Apichatpong Weeresethakul‘un gizli bir sonraki projesinde de onunla yeniden bir araya gelecek.

 

İlk olarak Almodóvar’ın uzun metrajlı filmi. 

 

Página 12’de Swinton, “The Room Next Door“un çekimlerine önümüzdeki Mart ayında New York’ta başlanacağını doğruladı. Aktris, yayın organına filmin “iki İngiliz ve bir Amerikalı aktris tarafından canlandırılan üç kadın arasındaki dostluğa odaklanacağını” söyledi. Film ayrıca “Shakespeare’in dilinde” olacak. 

 

İlginç olan, Almodóvar’ın ilk kez İngilizce konuşulan bir film yapması. Yönetmen yıllar önce “Brokeback Mountain“ı yapma potansiyeli hakkında La Presse’e “İngilizce bir film yapmak konusunda kendimi rahat hissetmiyordum, bunu reddettim” demişti, “ama şimdi bunu yapabileceğimi hissediyorum.”

 

Apichatpong Weeresethakul x Tilda Swinton

 

Weeresethakul’un Swinton’la yapacağı yeni projeye gelince, bu daha çok gizli tutuluyor. Şubat ayında New York’taki Metrograph tiyatrosunda düzenlenen bir soru-cevap etkinliğinde, yönetmen bir sonraki projesinin 2021’de çekeceği “Memoria”dan daha küçük bir iş olmasını istediğini ima etti. 

 

“Şimdi gidip farklı bir ülkede film çekmek istiyorum. Bu kez daha esnek olmasını istiyorum. Daha küçük bir bütçeyle ve muhtemelen uzun süredir birlikte çalıştığım oyuncular Jenjira Pongpas ve Sakda Kaewbuadee ile birlikte  Aynı eski ekip.” 

 

Joshua Oppenheimer x Tilda Swinton

 

Swinton’ın önümüzdeki yıl Joshua Oppenheimer’ın “The End” adlı ilk kurmaca filminde rol alacağını da ekleuelim. Aktris Fransız yayın kuruluşuna film hakkında biraz bilgi verdi. 

 

“Bu onun ilk kurmaca filmi, zira daha önce belgeseller çekmişti, özellikle de 2012’de çektiği ve beni çok etkileyen “The Act of Killing”. “The End” yirmi beş yıldır bir yeraltı sığınağında yaşayan zengin bir ailenin öyküsünü anlatıyor. Ekolojik bir felaket bu aileyi kıyamet sonrası bir dünyaya sürüklemiştir ve baba, hidrolik kırılmayı seven bir petrol kralı olduğu için sorumluluğun bir kısmını taşımaktadır.” Şansımız yaver giderse, “The End” 2024 yılında festivallerde gösterime girecek.

 

Söz konusu Swinton olduğunda, işler ne kadar değişirse onun için o kadar aynı kalıyor ve özgün vizyona sahip yönetmenlerle çalışmaya devam ediyor.