al pacino, fidel castro rolüyle beyaz perdeye dönüyor

al pacino, fidel castro rolüyle beyaz perdeye dönüyor


rap klibi yönetmenine güvenmiş


Al Pacino, Diego Boneta ve Xolo Maridueña, yönetmen Eif Rivera‘nın ilk uzun metrajlı filmi Killing Castro‘da rol almaya hazırlanıyor. Al Pacino, 2021’deki House of Gucci’den beri beyaz perdede görünmüyordu. TV dizisi ve müzik klipleriyle tanınan Eif Rivera’nın filmi, Küba devriminin lideri Fidel Castro’nun 1960 yılında New York’u ziyareti ve Harlem’de kalışı sırasında yaşanan gerçek olaylara odaklanacak. 

 

Romulus Entertainment imzalı filmde ayrıca KiKi Layne, Alexander Ludwig, Ron Livingston, Kendrick Sampson, Nicole Beharie, Logan Marshall ve Titus Welliver rol alıyor. Leon Hendrix, Thomas DeGrezia ve Colin Bateman tarafından yazılan Killing Castro, Fidel Castro’nun 1960 yılında Küba devrim lideri olarak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap etmek üzere New York’u ziyaret ettiğinde yaşanan gerçek olayları konu alıyor.

 

İlk kaldığı otelde düşmanca karşılanan Castro, kendisini Harlem’deki ünlü Hotel Theresa’da kalmaya davet eden Malcolm X ile tanışır. Dünyanın gözü artık Castro’nun üzerindeyken, başlangıçta Malcolm X’i araştırmakla görevlendirilen çaylak bir gizli FBI ajanı birdenbire FBI’ın en değerli varlığı haline gelir ve Castro’nun CIA ve İtalyan Mafyası tarafından ortadan kaldırılmasını engellemek zorundadır.

 

İşin içine FBI girdiğine göre yönetmenin ilk filmi, altından kalkabileceği bir projeye dönüşebilir. Eif Rivera, direkt FBI adındaki diziyi yönetti, kurgu içerik yönetmenlik kariyeri For Life gibi suç temalı yapımlardan devam etti. Fakat biz Rivera’yı; DJ Khaleed’inden tutun 50 Cent’ine kadar rap dünyasındaki kliplerinden tanıyoruz. Filmin yapımcılığını ve finansmanını Romulus Entertainment’tan Brad Feinstein üstlenirken, Fourth and Twenty-Eight Films’den Christina Weiss Lurie de yapımcı olarak yer alıyor. Filmin çıkış tarihinden çok emin değil gibiyiz, detaylar geldikçe netleşiriz.