billie august imzalı monte kristo kontu dizisi geliyor

billie august imzalı monte kristo kontu dizisi geliyor


modernize edilmiş olacak


Billie August‘un dikkat çeken Monte Kristo Kontu uyarlaması, Avrupalı yayıncıların ve yapım şirketlerinin bir araya gelerek parçaların toplamından daha fazlasını yaratma umudunun en önemli örneklerinden biri. Mediawan ve yapımcı Carlo Degli Esposti’nin bir süredir hazırlıklarını sürdürdüğü ve beş aylık bir yapım sürecinin ardından Malta’da çekimleri tamamlanmak üzere olan prestij dizisinin yarattığı heyecan giderek artıyor. 

 

Alexandre Dumas uyarlamasının başrolünde Sam Claflin yer alırken, ona Jeremy Irons, Ana Girardot, Mikkel Boe Følsgaard, Blake Ritson, Karla-Simone Spence, Michele Riondino, Lino Guanciale, Gabriella Pession ve Nicolas Maupas gibi isimler eşlik ediyor. 

 

19. yüzyılın ortalarında Üç Silahşörler‘in yazarı tarafından kaleme alınan Monte Kristo Kontu, 19 yaşındaki bir Fransız gemi ikinci kaptanının haksız yere vatana ihanetle suçlanmasını, tutuklanmasını ve Marsilya açıklarındaki korkunç bir ada kalesi olan Château d’If‘de yargılanmadan hapsedilmesini konu alıyor. Bir mahkûm arkadaşı olan Abbé Faria, romantik rakibi Fernand Mondego, kıskanç mürettebat arkadaşı Danglars ve ikili oynayan yargıç De Villefort’un sorumlu olduğunu doğru bir şekilde çıkarır. Uzun süren hapislikleri boyunca Faria, Dantès’i eğitir ve ona bulduğu bir hazine zulasından bahseder. 

 

August daha önce Dumas’nın mirasına sadık kalarak uyarlamayı modernize etmek istediğini söylemişti. Dizi Mediawan’ın Entourage Ventures ile yaptığı 100 milyon Euro‘luk finansman anlaşmasının desteğiyle geliyor. Bu, Avrupalı oyuncular bir araya geldiğinde neler olabileceğinin bir kanıtı ve muhtemelen dünya çapında daha birçok platformda sonuçlarını önümüzdeki yıl görmek büyüleyici olacak.