büyük olay: a24’un yayın haklarını hbo satın aldı

büyük olay: a24’un yayın haklarını hbo satın aldı


yapım şirketi lig değiştirdi


Z kuşağının elinden tuttuğu ve artık ciddi gibi bir yapım şirketi olan A24‘un yayıncılık hedefleri konusunda bir karar vermesi gerektiğini biliyorduk. Bağımsız dağıtımcının Showtime ile 2019’da yaptığı anlaşmanın süresi Kasım ayında doldu ve A24’un filmleri özel bir dijital yuvadan yoksun kaldı. 

 

Haftalar sonra A24, Showtime’ın en büyük rakibi HBO ve kardeş yayın servisi Max ile anlaşarak “seviye atladı.”

 

6 Aralık’ta yapılan bir duyuruda, yeni A24 sinema filmlerinin yalnızca HBO Max‘te yayınlanması için çok yıllık bir ödeme anlaşması açıklandı. Anlaşma aynı zamanda A24’ün 2022’de Max ile eski filmleri için yaptığı ve iki düzineden fazla filmi kapsayan lisans anlaşmasını da uzattı.

 

Warner Bros Discovery platformlarına gelecek yeni A24 filmlerinden bazıları arasında 2023’te vizyona girecek “Past Lives,” “Dicks: Müzikal”, “Priscilla”, “Dream Scenario”, “The Zone of Interest”, “The Iron Claw” ve Talking Heads konser filmi “Stop Making Sense”in restore edilmiş yeniden gösterimi yer alıyor. Ayrıca “Love Lies Bleeding” ve “Civil War” gibi yakında gösterime girecek filmlerin yanı sıra “Everything Everywhere All at Once”, “Uncut Gems”, “The Whale” gibi mevcut kütüphane filmleri de bulunuyor.

 

Anlaşmanın süresi boyunca Max’e 100’den fazla film getireceği söyleniyor. Bu A24 için, Max için ve A24 ne çıkarsa yiyip bitiren bizler için büyük bir anlaşma. 

 

A24’ün prestijli bağımsız filmleri fi tarihinden beri “prestijli TV” markası olarak adlandırılan markayla aynı lige geliyor. Max içinse, “The One to Watch” sloganının üzerine asılacak en yeni övünç kaynağı.

 

Tiranlar Arası Rekabet Kızıştı

A24’ün özel dağıtım alanındaki en büyük rakibi, 2017’de yapılan bir anlaşmanın parçası olarak filmlerini öncelikle Hulu’da yayınlayan Neon. Hulu’nun 48,5 milyon abonesi var, ancak Disney+ ile devam eden entegrasyonu sayesinde Hulu filmleri ve dizileri yakında Disney’de izlenebilir. Bu da tekelleşmenin ve rekabetin arttığı anlamına geliyor. Bir köşede tiranlardan biri bir bağımsızı kaparken, diğer tiran da diğerini kapmış oldu. 

 

A24 Dizileri Halen Dağınık

HBO/Max anlaşması sadece film için, TV için değil. Hem A24 hem de HBO muhtemelen yakın zamandaki dizi işbirliği “The Idol”ı unutmak isteyecektir. 

 

Markanın Netflix’teki “Beef” dizisi ve Nathan Fielder’ın Showtime’daki “The Curse” dizisi beğenildi ve hala birkaç bölümü yayınlanacak. 

 

A24’ün daha önce Apple TV+ için içerik üretme anlaşması vardı ve bu anlaşma bize “On the Rocks” ve Stephen Curry belgeseli “Underrated “ı getirdi, ancak bu anlaşmanın süresi doldu.

 

Tüm bunlar 2021’de kendini neredeyse satan bir şirket için oldukça etkileyici. O dönemde A24 kendisine 3 milyar dolar değer biçmişti. Bunun yerine, dağıtımcı 225 milyon dolarlık bir sermaye yatırımı aldı ve işe koyuldu.