david gordon green’in ben stiller başrolünde korku dışı filmi

david gordon green’in ben stiller başrolünde korku dışı filmi


iki sanatçı da deplasmanda sayılır


Deadline’ın haberine göre, David Gordon Green şu sıralar Ben Stiller‘ın başrolünü üstlendiği yeni dram filmi “Nutcrackers“ın yapım aşamasında. İlginçtir ki bu, Stiller’ın te 2017 yapımı “The Meyerowitz Stories“den bu yana yer aldığı ilk büyük film. Ancak belki de en ilgi çekici olan şey, David Gordon Green’in korku dünyasını nasıl terk ettiği ve yeni bir film yapım türüne nasıl odaklandığıdır. 

 

2018’de Green’in “Halloween” yeniden uyarlamasın yayınladığı zamanı hatırlıyor musunuz? Biz hatırlamıyoruz. Baktık o film rekor kırmış ve yeni bir Michael Myers üçlemesini başlatmış. Ne yazık ki, son film olan 2022 yapımı “Halloween Ends” o kadar büyük bir etki yaratmadı. 

 

Ardından bu yıl uzun zamandır beklenen “The Exorcist: Believer.” 

 

Tıpkı 2018 yapımı “Halloween” gibi, “Believer”ın da Green’in dümende olduğu yeni bir film üçlemesi başlatması ve başarılı çizgisini sürdürmesi bekleniyordu. Ne yazık ki filmin kötü eleştiriler alması ve gişede hızlı bir düşüş yaşaması Blumhouse’un (ve Green’in) bir adım geri atıp yeniden değerlendirme yapmasına yol açtı. Tüm bunlar göz önüne alındığında, Green’in hızla vites değiştirip yeni bir (korku dışı) film çekmesi pek de şaşırtıcı değil.

 

“Nutcrackers” korkudan olabildiğince uzak. Hikaye, ebeveynleri beklenmedik bir şekilde vefat ettikten sonra aniden dört yeğenine yardım etmek zorunda kalan bir adamı (Stiller) takip ediyor. Oradayken, bu çocuklar için yeni bir ev bulmaya çalışmak yerine, belki de onlara kendisinin bakacağını fark eder. 

 

Konu çok yavan görünse de, Green’in eski film yapım tarzına geri döndüğünü görmek güzel olacak. Belki de “Nutcrackers” yönetmenin kariyeri için bir dönüm noktası, bir damak temizleyici olabilir. 

 

“Nutcrackers” için herhangi bir vizyon tarihi açıklanmadı, ancak çekimler şu anda devam ediyorsa, 2024’te bir ara ortaya çıkacağını rahatlıkla varsayabiliriz.