edgar wright’tan bir süredir gündemde olan the running man uyarlaması hakkında

edgar wright’tan bir süredir gündemde olan the running man uyarlaması hakkında


bir stephen king uyarlaması daha


Edgar Wright şu sıra oldukça popüler, hayrolsun. Genç yönetmen, 2010 yapımı sevilen filminin tüm oyuncu kadrosunu seslendirme ekibinde yeniden bir araya getiren ve eleştirmenlerce çok beğenilen “Scott Pilgrim vs. the World“ün anime uyarlaması “Scott Pilgrim Takes Off“un yapımcılığını üstlendikten sonra yeniden ilgi odağı oldu. Dizi tutunca, eğlenceli tarza sahip yönetmenin sıradaki yönetmenlik projesini merak eder olduk.

 

Happy Sad Confused podcast‘ine katılan Wright, Anya-Taylor Joy‘lu “Last Night in Soho“dan sonraki filminin ne olabileceğine dair bazı ipuçları verdi. Yönetmen, Stephen King’in aynı adlı 1987 yapımı Arnold Schwarzenegger filmine ilham veren distopik romanı “The Running Man“in yeniden uyarlamasıyla ilgili planlarını anlattı.

 

The Running Man, Paul Michael Glaser tarafından yönetilen ve başrollerini Arnold Schwarzenegger, María Conchita Alonso, Richard Dawson, Yaphet Kotto ve Jesse Ventura’nın paylaştığı 1987 Amerikan distopik bir aksiyon filmiydi.

 

Edgar Wright, çekeceği roman uyarlamasında bu filmle bir alaka olmadığını açıkladı. Yönetmene göre filmin atladığı kısımlar varmış ve Wright kendi filminde daha çok kitaba sadık olacakmış.

 

“‘The Running Man’ aktif olarak geliştirilmekte olan bir film,” dedi Wright. “Bu benim için neden ilginç? Filmi sevdim ama kitabı daha çok seviyorum ve kitabı tamamen uyarlamamışlar. Gençken Schwarzenegger’in filmini izlediğimde bile ‘Bu hiç kitaba benzemiyor! “Kimse o kitabı yapmadı” diye düşündüm.”

 

“The Running Man” ilk olarak 1982 yılında King’in Richard Bachman takma adıyla yayımlandı. Kitap 2025 yılında geçiyor ve Amerikan halkı para ödülü için onları öldürmeye teşvik edilirken hayatları için kaçmak zorunda kalan reality şov yarışmacılarını konu alıyor. Wright’ın 2021’den beri Paramount için bir yeniden uyarlama yönetmesi bekleniyordu.

 

Reality show konulu The Running Man, zamanın ruhuna uygun bir film olabilir. Squid Game, Mr. Beast’in milyon bütçeli Youtube videoları, Acun derken janra, tarihte hiç olmadığı kadar kendini izletiyor.