edgar wright, scott pilgrim için mission impossible’ı elinin tersiyle itmiş

edgar wright, scott pilgrim için mission impossible’ı elinin tersiyle itmiş


pişman değilim, diyor


Edgar Wright sinemasına çok coşuyoruz. Belli ki kendisi de aksiyon filmi çekmeye coşuyor:  “Hot Fuzz”, “Scott Pilgrim” ve “Baby Driver” filmografisine sahip genç yönetmen nasıl olur da henüz gerçekten gişe rekortmeni olarak tanımlanabilecek bir şey yapamaz? Fakat az daha oluyormuş.

Wright, bir ara Mission Impossible yönetecekmiş, teklifi geri çevirmiş. 

 

Sad. Confused. podcast‘inde konuşan Edgar Wright, “Mission: Impossible – Ghost Protocol“ü yapma şansını geri çevirdiğine dair haberleri doğruladı. Bu, “Scott Pilgrim vs. the World“ün tanıtımına başlamak üzere olduğu ve büyük bir seçim yapmak zorunda kaldığı bir dönemdi. M:I her ne kadar devasa bir franchise olarak seyrine devam ediyor olsa da yönetmen kararından hiç pişman değil. 

 

“Bu tam anlamıyla bir zamanlama meselesiydi çünkü bunu yapmak için ‘Scott Pilgrim’in basın işlerini yapmamış olmam gerekiyordu,” diye açıklıyor Wright. “Her şey olması gerektiği gibi, olması gerektiği zamanda oluyor. Bazen eserinizi seviyorsanız, onu mahvedebilecek bir şey yapmak istemezsiniz. Ghost Protocol’ü kaçırdığım için pişman değilim çünkü Brad Bird’ün filmi harikaydı.”

 

Ayrıca Mission: Impossible serisinin yönetmeni Christopher McQuarrie ile harika bir ilişkisi olduğunu da belirtti. Hatta McQuarrie’nin “Top Gun” için müzikal bir istekte bulunmak üzere kendisinden telefon almasıyla ilgili şaka yaptı.

 

Bununla birlikte, Wright’ın tarzını Tom Cruise’un Ethan Hunt’ının dünyasında görmek gerçekten ilginç olurdu. Geçtiğimiz günlerde bir X kullanıcısı, Scott Pilgrim filminden bir sahneyi paylaşarak her karesine uğraşılmış olduğunu takdir etti. Edgar Wright’ın farklı ve kendine özgü tarzıyla seriye fena yakışacağını düşünenlerdeniz.