grand theft auto vi’dan ilk fragman ve gözden kaçabilecek detaylar

grand theft auto vi’dan ilk fragman ve gözden kaçabilecek detaylar


vice city, memlekete dönüyoruz


Uzun zamandır beklenen Grand Theft Auto VI‘nın ilk fragmanı sızıntılardan dolayı beklenen saatinden önce, gece saatlerinde apar topar geldi ve Tom Petty‘nin 1989 tarihli “Love Is a Long Road” şarkısı eşliğinde yayınlandı. Video, oyundan tam olarak beklediğiniz şeyleri gösteriyor: Polis kovalamacaları, soygun, Amerikan rüyası unsurları…

 

Fragmanda olan bitene ve detaylara odaklanmaya devam edelim. Online taraftan inanılmaz paralar kazanan oyunun hikaye modunu ihmal edeceğinden endişeleniyorduk. Şükür öyle bir durum henüz söz konusu değil. İki karakteri oynayacağımız da kesinleşmiş oldu. Jason ve Lucia. Lucia karakteri hapiste görüyoruz. Muhtemelen onu hapisten kaçırarak hikayeye başlayacağız. Ana tema, maskeli soygun. Daha ciddi bir hikaye bizi bekliyor. Hikayenin, meşhur film Bonnie and Clyde’dan ilham aldığı söyleniyor. 

 

GTA’nın ironik mizahi anlatımı, yerini z kuşağı parodilerine ve toksik bir aşk hikayesine bırakıyor. Z kuşağı parodisi, fragmanda büyük yer kaplayan sosyal medya ve dikey içerik görsellerinden anlaşılıyor. Büyük ihtimal oyun içerisinde TikTok’a girebileceğiz.

 

GTA fragmanlarını oyun içi motorla tapıyor. Oyunda göreceğimiz grafikler fazla değişmeden bu minvalde olacak. Kalabalık ortamlar görüyoruz. Vahşi hayvan sayısı artmış. İnsan kalabalığının yanında timsahlar bile yer alıyor. Bina içlerine girmek mümkün olacak deniyordu, göreceğiz. 

 

2018’de Rockstar Games, Solomun, Tale of Us, Dixon ve Blessed Madonna gibi yeni gece kulüpleri aracılığıyla Grand Theft Auto 5 Online’a gerçek DJ’ler eklemişti. Aynı oyun için Rockstar ayrıca bir Frank Ocean radyo istasyonu da ekleyerek müzikle oyun deneyimini önemseyenleri düşünmüştü. Bu sefer müzik alanında bizi neyin beklediği zamanla anlaşılacak. 

 

Nisan 2025 deniyordu. Fragmanda oyunun geliş tarihi 2025 olarak açıklandı. Gazeteciler, 2026’ya sarkma ihtimalini de olası görüyor. Bir sene, sayılı gün çabuk geçer. Vice City’de turlamayı, gazino katliamı yapmayı, helikopter görevini bile özledik bu şehrin.