jordan peele’nin gelecek filmi ne zaman?

jordan peele’nin gelecek filmi ne zaman?


tuhaf ipuçları verip duruyor


Entertainment Weekly, film yapımcısı Jordan Peele‘nin 2024’te vizyona girmesi planlanan filminin Universal tarafından vizyon takviminden çıkarıldığını bildirdi. Bu durum aslında birkaç hafta önce, Universal bünyesindeki Focus Features’un, Robert Eggers’ın “Nosferatu” filminin Peele ile aynı gün, 25 Aralık 2024‘te vizyona gireceğini duyurduğunda zaten açıklığa kavuşmuştu. Birbirinden ayrı ama birbiriyle bağlantılı olan bu iki şirket birbirlerine karşı böyle büyük bir bahse girecek değillerdi. 

 

Ve bu çok muhtemel çünkü filmin tek bir karesi bile çekilmemiş gibi görünüyor. Peele’nin filmine 2023 Mart’ındayken 2024 Noel‘ine vizyon tarihi verilmişti, yani senaryo hazırdı ve o zamana kadar hazır olması için prodüksiyonun o yaz başlaması gerekirdi. Bizde bir ayda film çekilirken Hollywood’da 1 senelik hazırlık gerekiyor. Bu süreçte filmin oyuncu kadrosu haberleri bile gelmedi. Suçu grevde aradık…

 

Peki konusu neydi?

Duyurulduğundan bu yana filmle ilgili her şeyi gizli tutuldu. Peele öncelikle sosyal bilince sahip, düşündüren korku türünde eserlerini üretiyor. Şimdiye kadar, beyaz insanları sosyopat olarak hicveden (ve ona En İyi Özgün Senaryo Oscar’ını kazandıran) korku filmi “Get Out”, ürpertici ikizler filmi “Us” ve uzaylı istilasını hayvan eğitimi üzerinden anlatan “Nope”u yaptı. 

 

Peele 2022’deki bir röportajında bir sonraki filmi için biraz korku ve komediden bahsetmiş ve Keke Palmer’la tekrar çalışmayı umduğunu söylemişti. Ayrıca “Nope” evreninde hikayeler anlatmaya devam edeceğinin de sinyallerini vermişti.

 

“Tüm bu hikayeleri anlatmayı bitirmiş değiliz. Michael Busch’un karakterinin hikayesi henüz anlatılmadı, bunu size söyleyebilirim. Bu da insanların dikkatini çektiği için memnun olduğumu söylemenin başka bir sinir bozucu yolu. Gelecekte bazı konularda daha fazla yanıt alacaklarını düşünüyorum.”

 

Micheal Busch kim yahu? 

Geçen yılki Happy Sad Confused röportajına göre Peele, “‘Nope’un fragmanlarından birinde yer alıyor ama filmde yok,” diye açıkladı ve dalga geçti ama çok fazla şey paylaşmadı. 

 

Fanlar şu kişi olduğunu tahmin ediyor:

Jordan Peele Says Nope's Mysterious Nobody Has a Future

 

Muhtemelen 2025 yılında gelecek olan bu gizemli film bir “Nope” -verse filmi olabilir mi? Hiçbir fikrimiz yok. Peele hakkında son zamanlarda duyulan son ayrıntı, ünlü oyun yaratıcısı Hideo Kojima ile bir korku video oyunu yapıyor olması, ancak muhtemelen bunun bir sonraki filmiyle hiçbir ilgisi yok. Bekliyoruz n’apalım.