daniel kaluuya’nın bunca zamandır kayıp olma nedeni

daniel kaluuya’nın bunca zamandır kayıp olma nedeni


ödüllü oyuncu yönetmenliğe soyundu


Jordan Peele ile kurduğu oyuncu-yönetmen birlikteliği onu başka seviyelere çıkardı. Daniel Kaluuya henüz 34 yaşında ve şimdiden bir Oscar sahibi. 2021‘de Time dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 kişisi arasında gösterilen oyuncuyu Oscar ödülünden bu yana, onu sadece bir kez, 2021’de Jordan Peele‘in “Nope” filminde gördük. Bunca zamandır neredeydi? Belli ki Kibwe Tavares ile birlikte yönettiği ilk yönetmenlik denemesi “The Kitchen” için bir şeyler hazırlıyordu.

 

Yapım aşaması on yıl süren “The Kitchen“, Kaluuya, Tavares ve Daniel Emmerson tarafından tasarlanan orijinal bir hikaye. Film aynı zamanda rapçi Kano, nam-ı diğer Kane Robinson’ın başroldeki ilk çıkışına da işaret ediyor.

 

Londra’da topluluk, eşitsizlik, aile, sınıf, neşe, dayanıklılık, cesaret, meydan okuma ve bakım üzerine bir film olan “The Kitchen” aynı zamanda distopik bir bilimkurgu filmi ama Tavares ve Kaluuya’nın dünyanın dört bir yanındaki topluluklar hakkında söyleyecekleri olduğu açık.

 

“The Kitchen”ın bu yeni fragmanı, Arsenal efsanesi ve İngiltere’nin eski forveti Ian Wright‘ın canlandırdığı Lord Kitchener’ı tanıtıyor. Onlara direnmeleri, birlikte daha güçlü olduklarını asla unutmamaları için rehberlik ediyor ve ilham veriyor.

 

Filmde ayrıca Jedaiah Bannerman, Hope Ikpoku Jr, Ian Wright, BackRoad Gee, Cristale, Teija Kabs ve Demmy Ladipo rol alıyor.

 

“The Kitchen” 19 Ocak‘ta Netflix’te yayınlanıyor. Yeni fragmanı aşağıda izleyebilirsiniz.