marvel’dan ne bekliyoruz?

marvel’dan ne bekliyoruz?


açıklanmış projeleri toparladık


Marvel Sinematik Evreni Hollywood’un şimdiye kadar gördüğü en büyük franchise. Her ne kadar insanlar, gerek yanlış yönetim gerek fazla süper kahramana doymuş olmalarından kaynaklanarak evrenden uzaklaşsa da, MCU tek başına James Bond dünyasından daha fazla film yayınladı ve bu sırada silik bir aksa sahip devasa bir hikaye anlattı. Serinin Beşinci Aşaması ilerlemeye devam ederken, geleceğe bakmak ve bizi nelerin beklediğini görmek istedik. 

 

Halihazırda bildiğimiz filmlerden yola çıkarak, 2025’te veya daha sonra yayınlanacağını düşündüğümüz bazı dizileri ve gerçekleşmesini istediğimiz bazı filmleri de serpiştirdik. MCU’nun sürekli değişen Altıncı Faz’ı, bir bela gelmezse böyle olacak. 

 

Daredevil: Yeniden Doğuş 1. Sezon

Daredevil: Born Again, bu yılın başlarında Hollywood grevleri nedeniyle kameraları durdurmak zorunda kaldığında çekimlerin yaklaşık üçte birini tamamlamıştı. Dizinin yapımına ara verilmesiyle birlikte Marvel Stüdyoları Charlie Cox ve Vincent D’Onofrio’nun başrollerini paylaştığı diziyi, yazar ve yönetmenlerin kovulmasını da içeren yaratıcı bir revizyondan geçirmeyi tercih etti. Şu anda yeniden geliştirilmekte olan dizinin 2024’te yayınlanmayacağı neredeyse kesinleşmiş durumda.

 

Olası bir senaryoya göre, Marvel Stüdyoları dizinin tasarlanmış 18 bölümünü altı bölümlük üç sezona ya da dokuz bölümlük iki sezona bölmeye karar verebilir. Eğer öyleyse, her iki durumda da ilk sezonun 2025’in ilk projelerinden biri olarak çıkış yapmasını ve Altıncı Faz’ı büyük bir heyecanla başlatmasını bekleyebiliriz. 

 

 

Fantastik Dörtlü – 2 Mayıs 2025

Şu anda Marvel Stüdyoları listesindeki en büyük soru işaretlerinden biri, ekibin Fantastik Dörtlü’yü nasıl ele alacağı. Serinin hem eleştirel hem de ticari açıdan en düşük noktada olduğu düşünüldüğünde, stüdyonun Marvel’in İlk Ailesi’ni yeniden yorumlaması MCU’yu değiştirebilir ya da bozabilir. Yönetmen koltuğunda WandaVision’dan Matt Shakman’ın oturduğu 2025 yapımı Fantastik Dörtlü’de Pedro Pascal’ın Bay Fantastik rolünde yer alacağı ve yapımın şimdiden sinemaseverlerin gözünde bir adım öne çıkacağı söyleniyor.

 

Thunderbolts – 25 Temmuz 2025

Marvel’in The Suicide Squad versiyonu yakında prodüksiyona başlayacak. Sebastian Stan ve Florence Pugh gibi yıldız oyuncuların yer alacağı anti-kahraman ekibi gişe rekorları kırabilir mi?. Steven Yeun’un filmde Sentry’yi canlandıracağını öğrenmiştik. 

 

Mrs. Marvel 2. Sezon

Bu sene vizyona girip gişede çakılan The Marvels’da yer alan Karakter artık Multiverse Saga ile yakından bağlantılı, yani Altıncı Faz anlatısını ilerletmeye yardımcı olabilecek biri.

 

Blade – 7 Kasım 2025

Blade diğer tüm Marvel Stüdyoları filmlerinden daha fazla ertelendi ve Altıncı Faza yetişeceğinden bile emin değiliz. Ticari raporlar prodüksiyonun perde arkasında her zamankinden daha çalkantılı olduğunu gösteriyor. Ancak eğer vizyona girerse, şu anda 7 Kasım 2025’te vizyona girmesi planlanıyor; bu da başlangıçta vizyona girmesi planlanan tarihten tam iki yıl sonra gerçekleşecek.

 

 

Shang-Chi ve Demir Yumruk Efsanesi – 13 Şubat 2026

Shang-Chi yıldızı Simu Liu, yaklaşan Avengers filmlerinde önemli bir rol oynayacağı bir devam filminin bir noktada geliştirilmeye başlanacağını doğruladı. Daniel Destin Cretton’ın The Kang Dynasty’nin yönetmen koltuğunu boş bırakmış olması da bu teoriyi destekliyor; bu da Cretton’ın devam filmine odaklandığının bir işareti olabilir.

 

Devam filminin neler getirebileceğine gelince, ilk Shang-Chi filminin dünya inşası K’un-Lun ve Iron Fist için mükemmel bir zemin hazırladı.

 

Genç Yenilmezler/Avengers: Kang Hanedanlığı – 1 Mayıs 2026

Jonathan Majors’la ilgili devam eden yasal sıkıntılar nedeniyle, Marvel Stüdyoları’nın yakında aktörle arasına mesafe koyacağını düşünmek gerekiyor. Bu nedenle, farklı bir kötü adamın ortaya çıkabileceği ve Kang’ın yerini alabileceği yönünde spekülasyonlar var. The Marvels’ın sonunda, sinemaseverler Genç Yenilmezler’in ilk günlerini bile gördüler, yani Yenilmezler 5’i Kang Hanedanlığı hakkında yapmak yerine onların etrafında şekillendirmeye karar verebilirler.

 

Doktor Strange 3 – 24 Temmuz 2026

Gecikmeler nedeniyle, Marvel Stüdyolarının üçüncü bir Doctor Strange filmini gizlice araya sokması ve Multiversal Saga’nın finalini daha da ileri götürmesi de mümkün. Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ın sonunda, filme adını veren büyücünün Clea (Charlize Theron) ile birlikte Dünya’dan ayrılıp Karanlık Boyut’a gittiğini görmüştük.

 

Marvel bu konuyu ele almaya karar verirse, Doctor Strange 3’ün büyük bir kısmının Strange ve Clea’nın Dormammu ve Umar gibilerle savaştığı alternatif gerçeklikte geçmesini bekleyebiliriz.

 

 

Armor Wars – 6 Kasım 2026

Armor Wars’un bir zamanlar Disney+ dizisi olması gerekiyordu, ancak yakın zamanda yapılan bir değişiklikle filme dönüştürüldü. Çoklu evrenle bir ilgisi yok ama Don Cheadle’ın başrolünü üstleneceği proje muhtemelen Armor Wars’tan bir yıl kadar önce vizyona girmesi beklenen Ironheart’taki olaylardan yola çıkacak.

 

Yenilmezler: Secret Wars – 7 Mayıs 2027

Son olarak, Avengers: Secret Wars, Altıncı Faz’ı korkunç bir çoklu evren destanıyla sona erdirecek. Endgame’i gölgede bırakabilecek bir hikaye varsa o da Secret Wars’tur. Muhtemelen Marvel Stüdyoları bu film için tüm imkânlarını seferber edecektir.

 

Filmin gişesi Endgame’inkine benzer olmakla kalmayacak, muhtemelen çok çok daha büyük bir gişe hasılatı elde edecek.