nicolas cage, birkaç projeden sonra sinema için çok daha seçici olacağını açıkladı

nicolas cage, birkaç projeden sonra sinema için çok daha seçici olacağını açıkladı


televizyona yönelecekmiş


Hollywood’da kendi çalıp kendi oynayan biri varsa, o da Nicolas Cage‘dir. Gençliğini, kadrosuna girdiği gibi Imdb puanı düşen yapımlarda geçirdikten sonra Pig gibi vurucu dram filmlerine, Color Out of Space gibi deneysel yapımlara yöneldi. Bir yönetmen olarak Cage ile ne elde edeceğinizi bilemezsiniz. Beyaz perdede yükselişe geçen oyuncu beklenmedik şekilde sinemayı tamamen bırakmaya ve hayatını TV oyunculuğuna adamaya hazır olduğunu duyurdu.

 

UPROXX ile yaptığı yeni bir röportajda Nicolas Cage, yaşlandıkça oyunculuğu kendisi için ilginç kılmak amacıyla kısa süre içinde sinemayı bırakma ve “format değiştirme” arzusundan bahsetti. Bu gerçekten ne anlama geliyor? Cage, sözleşme anlaşmaları nedeniyle tamamlaması gereken birkaç filmi daha olduğunu ve ardından muhtemelen prestijli TV’yi denemek istediğini söyledi. 

 

“Yani, taze kalmayı seviyorum. Sürekli karıştırmayı seviyorum. Herhangi bir türe ya da performans tarzına takılıp kalmak istemiyorum. Hepsini yapmak istiyorum,” diyor Cage. “45 yıl bu işi yaptıktan sonra; 100’den fazla filmde, sinemayla ilgili söyleyeceklerimi hemen hemen söylediğimi hissediyorum. Sanırım oraya varmadan önce belki üç ya da dört film daha yapmam gerekiyor ve sonra umarım format değiştirip oyunculuğumu ifade etmenin başka bir yolunu bulurum.”

 

Sözlerine şöyle devam etti: “Dream Scenario gibi yüksek bir seviyeyle ayrılmak isterdim. Ama yerine getirmem gereken başka sözleşmelerim var, o yüzden ne olacağını göreceğiz. Demek istediğim, ilerleyen seçim sürecinde çok sert ve çok katı olacağım. Ancak başka bir film yapmam için diğer formatları keşfetmek istiyorum. Epizodik televizyon ile sürükleyici yayıncılıkla çok ilgileniyorum. Şu anda karakterlerle ve onlara kendilerini ifade etmeleri için verilen zamanla yapılabilecek şeyler gördüm. Bryan Cranston‘ın ‘Breaking Bad’in bir bölümünde bir saat boyunca bir bavula baktığını gördüm. Uzun metrajlı bir filmde bunu yapacak zamanımız yok, bu yüzden belki de televizyon benim için bir sonraki en iyi adımdır. Göreceğiz.”

 

Gerçekten takdir etmeye başladığımız son dönem Cage’in TV işinde de şansını denediğini görmek eğlenceli olacak. Açıkçası, ister bir yayın hizmetinde, ister HBO’da ya da başka bir yerde olsun, tam sağlayacaktır. Ayrıca, Cage’in bir filmde sadece iki saat yerine bir dizide altı ila on saat boyunca bir karaktere hayat verdiğini görme şansına sahip olmak heyecan verici bir olasılık. Son filmi Dream Scenario’yu vizyona girdiğinde kaçırmayın.