russell crowe, bir dönem leeds united’ı almaya çok yaklaşmış

russell crowe, bir dönem leeds united’ı almaya çok yaklaşmış


kaybedilen maçtan sonra soyunma odasına bir giriyorsun, kulübün sahibi gladyatör rolüne bürünmüş


Russell Crowe’un spor sevgisi çoğu sinemaseverin malumu. Avustralya’da doğup büyüyen Crowe, rugby’den tenise, basketboldan futbola birçok sporla haşır neşir olarak ilk gençlik yıllarını tamamlamış. BBC’nin efsanevi futbol programı “Match of the Day” izlediği bu dönemde Leeds United’ı tutmaya başlayan başarılı aktör, 2018’de kulübü satın almaya çok yaklaşmış. Parçası olacağı bir konsorsiyumla birlikte Leeds United’ın o dönemki sahipleriyle iletişim de kuran Crowe, satın alma aşamasına gelince son anda vazgeçmiş. Nedeninin kendisinden dinliyoruz.

“Leeds’le son görüşmemiz öncesi Avustralya Rugby Ligi’nde mücadele eden South Sydney Rabbioths’un ilk üç dört yılını hatırladım. Ne kadar zaman aldığını fark ettim. Sonrasında oturdum hesapladım. Önümdeki 4 yıl boyunca yılın en az 6-7 ayını Leeds’te geçirmem gerekiyordu. Aile yaşantım, çocuklarım, oyunculuk kariyerim, başka sorumluluklarım gibi birçok üstünü çizemeyeceğim konu vardı. O yüzden son anda bu süreçten çekildim.”

İngiltere’nin en köklü ve başarılı kulüplerinden biri olan Leeds United günümüzde İngiltere 2. Lig’i olarak tanımlayabileceğimiz Championship’de mücadele ediyor.