scream yönetmeni de projeyi saldı

scream yönetmeni de projeyi saldı


"rüya projem kabusa dönüştü"


Scream’in dramasının ardı arkası gelmiyor. Jenna Ortega sonrası yönetmen de projeden tüydü. Christopher Landon da filmden çekildi ve iki başrol oyuncusunun çıkışını da içeren çalkantılı birkaç ayı geride bıraktı. Yönetmen Cumartesi günü X hesabından şunları söyledi:

 

“Sanırım şimdi, 7 hafta önce Scream’den resmen ayrıldığımı duyurmak için iyi bir zaman. Bu bazılarını hayal kırıklığına uğratacak, bazılarını ise sevindirecek. Hayallerimin projesi kabusum oldu. Bu işe dahil olan herkes için kalbim kırıldı. Herkes için. Ama devam etme zamanı geldi” 

 

“Wes’in mirasının gelişmesini ve bölünmüş bir dünyanın gürültüsünün üzerinde yükselmesini ummaktan başka konuşmaya ekleyecek başka bir şeyim yok. O ve Kevin’in yarattığı şey inanılmaz ve ben onların ışıltısının tadını çıkarırken kısa bir an bile olsa onur duydum.”

 

Ne Olmuştu? 

21 Kasım’da Spyglass’ın oyuncu Melissa Barrera‘yı antisemitik olarak nitelendirdiği sosyal medya paylaşımları nedeniyle yaklaşan yedinci Scream filminden kovduğu haberi gelirken, bir gün sonra da diğer yıldız Jenna Ortega’nın (Gazze’nin yanında olduğu için) geri dönmeyeceği haberi gelmişti. Hollywood’un konu siyasette ses çıkarmak olunca sadece kendi istediği yönde aksiyon almasından gına gelmişti. 

 

Happy Death Day ve Freaky‘nin arkasındaki korku uzmanı olan Landon, 2022 yapımı Scream ve Mart ayında gösterime giren ve Wes Craven‘ın yönettiği ve Kevin Williamson’ın yazdığı 1996 yapımı orijinal filmden bu yana korku serisinin en yüksek hasılatı ve en büyük hiti haline gelen Scream VI ile seriyi yeniden canlandıran yönetmen ekibi Radio Silence‘ın başına geçecekti.

 

Şimdi, Scream VII’nin geleceği, yeniden başlatılan filmleri birlikte yazan ve mevcut senaryoyu yazan yazar-yapımcı James Vanderbilt’e bağlı. Kaynaklar, Ortega’nın kaybıyla zaten uğraşan senaristin hikayeyi Barrera’nın karakterine odakladığını söylüyor. Onun işine son verildiğinde, en azından Landon’da hikayeyi omuzlayacak yaratıcı bir ortağı vardı. Şimdi franchise sıfır noktasına geri döndü ve baştan aşağı yeniden inşa edilmesi gerekecek.