may december’ın ilham aldığı öykünün baş karakteri filme sinirlendi

may december’ın ilham aldığı öykünün baş karakteri filme sinirlendi


insan bir haber verir, dedi


May December’daki Joe karakterine ilham kaynağı olan Vili Fualaau, film için kendisine danışılmadığını söylüyor.

 

Vili Fualaau “May December” filmindeki karakterlerden birine ilham kaynağı olmuş olabilir, ancak muhtemelen bu ödül sezonunda filmi desteklemeyecek.

 

May December' “Offended” Vili Fualaau, Mary Kay Letourneau's Ex-Husband |  Vanity Fair

 

Hollywood Reporter‘ın Perşembe günü yayınladığı bir röportajda Fualaau; 1990’lar ve 2000’lerdeki kendi hayat tecrübelerinin kurgulanmış bir anlatımı olan filmi izlediğini doğruladı. 

 

“Hâlâ hayattayım ve iyiyim” dedi. “Bana ulaşmış olsalardı, bir başyapıt üzerinde birlikte çalışabilirdik. Bunun yerine, benim orijinal hikayemin bir kopyasını yapmayı seçtiler.”

 

“Tüm projeden, gerçek bir hikaye yaşamış ve hala yaşamakta olan bana saygı gösterilmemesinden rahatsızım” diye ekledi.

 

Kasım ayında gösterime giren “May December”, 1997 yılında altıncı sınıftaki eski öğrencisi Fualaau’ya ikinci derece çocuk tecavüzü suçunu kabul eden Seattle bölgesi öğretmeni Mary Kay Letourneau’nun davasına dayanıyor.

 

Çift iki çocuk büyüttü ve Letourneau’nun yedi yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakılmasından kısa bir süre sonra 2005 yılında evlendi. İkili 2017’de ayrıldı ancak Letourneau’nun 2020’de 58 yaşında ölümüne kadar yasal olarak evli kaldılar.

 

“May December” davanın mekanları, meslekleri ve isimleri de dahil olmak üzere pek çok özelliğini değiştirdi.

Film, bir biyografik filmde Gracie Atherton-Yoo’yu (Julianne Moore) canlandırmaya hazırlanan bir televizyon oyuncusu olan Elizabeth Berry’yi (Natalie Portman) takip ediyor. Letourneau’nun aksine Gracie bir öğretmen değil, hapisten çıktıktan sonra kendisinden çok daha genç olan kocası Joe Yoo (Melton) ve çocuklarıyla nispeten inzivada yaşayan eski bir evcil hayvan dükkanı sahibi.

 

“May December” eleştirmenlerden büyük övgü alırken, Moore ve Portman bu yılki Akademi Ödülleri‘nin en büyük adayları olarak görülüyor. 

 

Ancak bariz paralelliklere rağmen, “May December”ın arkasındaki yaratıcı ekip, filmin asla Letourneau’nun davasına sadık bir bakış olarak tasarlanmadığını söyledi.

 

Samy Burch filmin Los Angeles galasında yaptığı açıklamada, “Aynı ayrıntılar yok. Kesinlikle kimsenin tüm bu konuşmaların kapalı kapılar ardında gerçekleştiğini söylemeye çalıştığımızı varsaymasını istemiyorum” dedi. “Bu sadece bir sıçrama noktasıydı ve böyle bir şeyin bana duygusal olarak anlamlı gelmesinin bir yoluydu.”

 

Kasım ayında HuffPost’a konuşan Todd Haynes şunları söyledi: “Senaryodaki dahiyane nokta, Burch’un hikayeyi Gracie’nin Joe ile tanıştığı ve 20 küsur yıl önce gerçekleşen magazin olayından ayırması. Hikaye aslında bu yabancının iyi korunmuş bir topluluğa, bir mahalleye ve bu tür bir olaydan sağ çıkmak için pek çok bariyer inşa etmiş bir aileye gelmesiyle ilgili.”

 

Şu anda 40 yaşında olan Fualaau, Hollywood Reporter’a verdiği demeçte, hikayesinin gelecekte farklı bir yaratıcı ekip tarafından da olsa yeniden beyaz perdeye uyarlanmasına karşı çıkmayacağını söyledi.

 

“Filmleri seviyorum ama iyi filmleri,” dedi yayın organına. “Gerçek hayattaki olayların özünü ve karmaşıklığını yakalayan filmlere hayranım. Bilirsiniz, her izlediğinizde yeni bir şey görmenizi ya da fark etmenizi sağlayan filmler. Bu tür yazar ve yönetmenlerle çalışmak mükemmel olurdu, çünkü benim hikayem bu filmin tasvir ettiği kadar basit değil.”

 

May December şu anda vizyonda. Letterboxd puanı ise fena değil.