wong kar wai dizi ile dönüyor

wong kar wai dizi ile dönüyor


usta ilk kez dizi yapıyor


Wong Kar Wai, “The Grandmaster“dan (2013) on yıl sonra, uzun süredir üzerinde çalıştığı “Blossom Shanghai” ile nihayet geri dönmek üzere. En azından Çin’de, burada ne zaman vizyona gireceği belli değil. 

 

Bu sefer dizi

Jin Yucheng‘in “Blossoms” adlı romanından uyarlanan “Blossoms Shanghai“, Wong Kar Wai‘nin yönettiği ilk dizi olma özelliğini taşıyor.

 

Hu Ge, Ma Yili, Tiffany Tang ve Xin Zhilei’nin başrollerini paylaştığı “Blossoms Shanghai“, 90’lı yıllarda Şanghay’da kendi kendini yetiştirmiş bir milyonerin, sorunlu bir geçmişe sahip genç bir fırsatçıdan yaldızlı şehrin zirvelerine uzanan hikayesine odaklanacak.

 

Çin’deki dizilerde yayın akışını takip etmek gerçekten zor ama The Film Stage’in yayın akışı hakkında edindiği sağlam bilgiler var: Totalde 30 bölüm, her biri 50 dakika ve ilk dört bölüm 27 Aralık’ta prömiyer yapacak, ardından Çin’in Tencent Video platformunda günde iki bölüm yayınlanacak..

 

Wong Kar Wai daha önce “Blossoms”ın “In The Mood For Love” ve “2046” ile başlayan bir üçlemenin üçüncü bölümü olacağını söylemişti, ancak bu iki filmin birbirinden bağımsız eserler olduğu ve “Blossoms”ın da bağımsız bir uyarlama olduğu göz önüne alındığında, bunun tam olarak nasıl işlediği bilinmiyor; belki de aralarında varoluşsal yalnızlık temalı manevi bağlantılar vardır?

 

Wong Kar-Wai birkaç yıl önce şöyle demişti: 

 

“Jin Yucheng’in dönüm noktası niteliğindeki romanı Blossoms, doğduğum şehre olan sevgimi görselleştirmek ve paylaşmak için mükemmel bir zemin oldu. Bu diziyle izleyicileri, modern Şanghay’ın refahının önünü açan heyecan verici bir dönem olan 1990’ların başında Şanghay ve sakinlerinin entrikalarına dalmaya davet etmek istiyorum.”

 

Dizinin Çin’de gösterime girmesine sadece birkaç gün kala, yeni bir teaser geldi ve görünüşe göre tam fragman sadece bir hafta uzaklıkta.