ari aster’ın emma stone, pedro pascal ve joaquin phoenix’li filmi

ari aster’ın emma stone, pedro pascal ve joaquin phoenix’li filmi



Production Weekly’nin haberine göre, Ari Aster‘in “Eddington” filminin çekimleri 11 Mart’ta Albuquerque’de başlayacak. Bu da Oscar ödüllerinden bir gün sonrasına denk geliyor. Yani filmde rol alması beklenen Emma Stone, film çekimlerine bir gün önce En İyi Kadın Oyuncu Ödülü‘nü kazanıp gidebilir.

 

Stone, Joaquin Phoenix ve Pedro Pascal‘ın rol alacağı film, pandemi sırasında geçen bir Western. Bir “oyuncu topluluğu filmi” olarak tanımlanıyor. Candice Bergen‘in de oyuncu kadrosunda yer alacağı söyleniyor.

 

“Eddington” Los Angeles’a gitmek üzere New Mexico’dan geçen bir çiftin (Lindsay ve Marc) New Mexico’daki küçük bir kasaba olan Eddington’ın hemen dışında benzinlerinin bitmesini konu alıyor. Lindsay ve Marc yardım için kasabaya girmeye karar verirler. İlk başta çok sıcak karşılanırlar, ancak akşam karanlığı çöktüğünde bu doğal ortam kısa sürede bir kâbusa dönüşür.

 

Yaz aylarında, Aster ve Phoenix New Mexico’da bir “Western komedisi” olarak nitelendirilen “Eddington” için mekan keşfi yaparken görüldüler. Aster ilk olarak Reddit’teki bir sohbet sırasında “Eddington” hakkında konuşmuştu. Görünüşe göre bir süredir bu film üzerinde çalışıyormuş:

 

“Yaklaşık beş yıl boyunca Western-noir karanlık topluluk komedisini hayata geçirmeye çalıştım. Bu arada bir sonraki film o olmayacak ama yine de onu çekmeyi çok istiyorum. Önce Hereditary’yi yaptım ama “Midsommar” hep arka cebimdeydi, sanki içimdeydi.”

 

Aster, en son beğeni konusunda eleştirmenleri kutuplaştıran “Beau is Afraid” adlı anne problemi içeren filmini yapmıştı. Kendisi aynı zamanda “Hereditary” ve “Midsommar”ın arkasındaki farklı zihin. Bu üç filmle büyük bir hayran kitlesi oluşturdu. İlk filminden bu yana ona destek veren A24, “Eddington”la da ilgilenecek.