barbie’yi daha önce oynamanın kıyısından dönmüş oyuncular

barbie’yi daha önce oynamanın kıyısından dönmüş oyuncular


yeni bir fikir değildi


Sharon Stone, kendi Barbie hayallerinin reddedildiği zamanları hatırlıyor.

 

65 yaşındaki kadın oyuncu, America Ferrera‘nın Pazartesi günkü Instagram paylaşımına yaptığı yorumda, Barbie oyuncusu Ferrera’nın Pazar günü 2024 Critics Choice Ödülleri’nde SeeHer Ödülü’nü kabul ederken yaptığı konuşmayı hatırlattı.

 

Stone, “90’lı yıllarda Barbie fikrini ortaya attığımda Barbie yöneticisinin desteğiyle stüdyodan kovulmuştum,” diye yazdı. “Ne kadar yol kat ettik, cesaretiniz ve dayanıklılığınız için teşekkür ederim hanımlar.”

 

39 yaşındaki Ferrera, sahnedeki zamanının bir bölümünü Barbie’nin yönetmeni Greta Gerwig’e saygılarını sunmak için kullandı ve ona “bir yönetmen olarak inanılmaz ustalığınızla kadın hikayelerinin aynı anda hem sinemasal büyüklüğe hem de gişe tarihine ulaşmakta zorluk çekmeyeceğini kanıtladığınız için” teşekkür etti.

 

 

Filmde Avukat Barbie (Sharon Rooney) tarafından söylenen bir repliğe zekice bir gönderme yaparak, “Ve utanmadan kadın hikayeleri anlatmak gücünüzü azaltmaz, aksine arttırır” diye ekledi.

 

Gerwig’in filminden yıllar önce, Anne Hathaway başlangıçta Barbie filminin bir versiyonuna dahil edilmişti ama bu film gerçekleşmedi. Ondan önce de Amy Schumer 2016’da ikonik bebeği oynamaya hazırdı.

 

Her iki aktris de, 40 yaşındaki Gerwig ve Noah Baumbach’ın birlikte yazdığı ve Margot Robbie’nin Barbie’yi, Ryan Gosling’in de Ken’i canlandırdığı film için sevgiden başka bir şey dile getirmiyorlar.

 

41 yaşındaki Hathaway geçen ay Happy Sad Confused podcast’inde Barbie’nin de ortak yapımcısı olan 33 yaşındaki Robbie için “Margot’nun muhteşem olduğunu düşünüyorum” dedi. “Bunu öylesine söylemiyorum! Sadece bir sinema izleyicisi ve çocukluğumdan beri Hollywood’da olan bir kadın olarak bu gelişme beni çok heyecanlandırdı.”

 

Oscar ödüllü oyuncu sözlerine şunları da ekledi: “Eğer benim dahil olduğum versiyonun bunu yapabileceğine inansaydım, evet, bu konuda farklı hissedebilirdim ama gerçekten onlarınkinin mümkün olan en iyi versiyon olduğunu düşünüyorum.”

 

42 yaşındaki Schumer‘e gelince, aktris ve komedyen Instagram’da hem Barbie’den hem de gişedeki rakibi Oppenheimer’dan “gerçekten keyif aldığını” söyledi.

 

Bu arada Barbie, ödül sezonu devam ederken ses getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz Pazar günü, film en iyi özgün senaryo, en iyi prodüksiyon tasarımı, en iyi kostüm tasarımı, en iyi saç ve makyaj, en iyi komedi ve en iyi şarkı dallarında Critics Choice Ödülleri’ni aldı.

 

Önceki hafta Barbie iki Altın Küre Ödülü aldı: Billie Eilish’in “What Was I Made For?” şarkısıyla en iyi orijinal şarkı ve dizinin ilk sinema ve gişe başarısı ödülü.

 

Sonuç olarak Barbie yeni bir fikir değildi ve her zaman birilerinin hayaliydi. Anlaşılan o ki sektör dinamikleri sinemanın kurtarılmasına anca izin verdi.