ethan coen; margaret qualley, aubrey plaza ve chris evans kadrosuyla yeni filme girişiyor

ethan coen; margaret qualley, aubrey plaza ve chris evans kadrosuyla yeni filme girişiyor


margaret ile bir senede iki film


Margaret Qualley, Aubrey Plaza ve Chris Evans, Ethan Coen‘in bir sonraki filmi “Honey Dont!”da başrollerdeler. 

 

Margaret Qualley aslında Akademi Ödülü sahibi Ethan Coen ile ilk işbirliğini 23 Şubat’ta vizyona girecek yol macerası filmi Drive-Away Dolls ile yapmıştı. Belli ki kimyası tutan ikili, film yayınlanmadan yeni bir projeye girişiyor. Film hakkındaki ayrıntılar şu anda gizli tutuluyor, ancak Deadline’ın haberine göre Drive-Away Dolls gibi bir komedi filmi olduğu anlaşılıyor.

 

Filmin senaryosunu Coen ve eşi Tricia Cooke birlikte yazdılar. Cooke, The Big Lebowski ve O Brother, Where Art Thou? gibi Coen Kardeşler’in klasiklerini kurgulayan deneyimli bir editör ve ayrıca yakında çıkacak olan Drive-Away Dolls’un da senaryosunu da kaleme aldı. Filmin yapımcıları Tim Bevan, Eric Fellner, Coen, Cooke ve Robert Graf. 

 

İki kez Emmy adayı olan ve şu anda en çok talep gören aktrislerden biri olan Qualley, Maid, Fosse/Verdon ve The Leftovers gibi prestijli dizilerdeki rolleriyle tanınıyor. Quentin Tarantino’nun Once Upon a Time in Hollywood ve Neon’un Sanctuary gibi önemli sinema filmlerindeki başarılı performanslarıyla yıldızını daha da pekiştirdi. Son olarak Yorgos Lanthimos’un Alasdair Gray’in romanından uyarlanan ve Akademi Ödülü’ne aday gösterilen fantastik filmi Poor Things’te yer aldı ve Lanthimos’un yakında çıkacak olan Kinds of Kindness adlı antoloji filminde de rol alacak.

 

Coen köşesi ise 2022’de solo projelere yönelmeye başladı. Ethan, A24 belgeseli Jerry Lee Lewis: Trouble in Mind’ı çekti. Kardeşi Joel ise Apple/A24 yapımı The Tragedy of Macbeth’in yönetmenliğini üstlendi. Kardeşlerin birlikte yaptıkları son film Western antolojisi The Ballad of Buster Scruggs oldu. Bu film Venedik Film Festivali’nde prömiyer yaptıktan sonra En İyi Senaryo ödülünü kazanarak üç Akademi Ödülü adaylığı elde etti.