ethan coen’den streaming platformlarına eleştiri

ethan coen’den streaming platformlarına eleştiri


"bizim zamanızda öyle miydi hiç"


Coen kardeşlerden Ethan, kariyerinin ilk tek başına çektiği filmi “Drive-Away Dolls” kısa süre önce ABD’de vizyona girerken pek olumlu eleştirileri alamadı. Gelgelelim Margaret Qualley ile Geraldine Viswanathan‘ı başrole taşıyan film, vizyon yolculuğunu tamamlamadan Ethan Coen, sıradaki filmine başladı. “Drive-Away Dolls”la başlayan bir lezbiyen b filmi üçlemesinin ikinci filmi olan “Honey Don’t”un kadrosunda yine Margaret Qualley bulunurken, Chris Evans ve Aubrey Plaza ona eşlik ediyor.

Bir yandan filmlerinin tanıtım sürecinde basınla bolcana konuşan Ethan Coen’den streaming platformları, sinema farkına dair ilginç açıklamalar geldi. Pandemi sürecinden önce film yapmanın da izlemenin de tamamen farklı olduğuna değinip lafı bir nevi “bizim zamanımızda böyle değildi”ye getiren Ethan Coen’in açıklamasına direkt birinci ağızdan şahit olun.

Gerçekten bilmiyorum. Bu sadece pandemi bahanesinin arkasına sığınacağımız bir durum değil. Streaming platformları bütün sektörün ekonomisini ve alışkanlıklarını değiştirdi. Kendimi eski zamanlardan kalma bir yaşlı gibi hissediyorum. Buradan sonraki aşamada ne yapacağıma dair de bir fikrim yok. Özetle, artık sinema sektörünün neresinde olduğumu bilmiyorum.

Ethan Coen’in kaleminden izlediğimiz onlarca karakterin halet-i ruhiyesi olan karamsarlığa direkt kendisinin cümleleriyle tanık olmak garip bir duygu durumu yaratsa da üzerinde çalıştığı üçleme ilgi çekici duyuluyor. O yüzden ilk filmin fragmanıyla kendimizi pozitif(!) hissetmemizi öneriyoruz.