game of thrones yaratıcıları bir zamanlar ilk jedi filmi için kolları sıvamış

game of thrones yaratıcıları bir zamanlar ilk jedi filmi için kolları sıvamış


süper olabilirdi


Her ne kadar Lucasfilm, “Star Wars” filmlerinin geleceği konusunda temkinliymiş gibi görünse de, çok uzun zaman önce işler tam bir kaos içindeydi. Film geliştirmek için insanlar işe alınır, birbiriyle çelişen raporlar gelirdi. İnsanlar projelerden ayrılırdı. Başka projeler başlardı. Neyin olup neyin olmadığını takip etmek çok zordu. Bu kasırgaya yakalanan projelerden biri de “Game of Thrones“un arkasındaki iki adam olan David Benioff ve D.B. Weiss‘ın yeni bir üçleme önerisiydi. En azından bir süre için, sanki “Star Wars”un geleceği onlarmış gibi görünüyordu. Sonunda onlar da Lucasfilm’i geride bıraktılar. Ve şimdi, yıllar sonra, bunun hakkında konuşuyorlar.

 

David Benioff ve D.B. Weiss The Hollywood Reporter’a verdikleri yeni röportajda son destansı dizileri “3 Body Problem” hakkında konuşurken, ikili Lucasfilm’de yeni bir “Star Wars” projesi üzerinde çalıştıkları zamanı da kısaca ele alıyor. Hatta, projenin ne olacağı ve neden ilerlemediğini düşündükleri konusunda da ağızlarında bakla ıslanmıyor. 

 

“‘İlk Jedi’ı yapmak istiyorduk,” diyor Benioff. “Temel olarak Jedi Order’ın nasıl ortaya çıktığı, neden ortaya çıktığı, ilk ışın kılıcı …” 

 

Weiss şakayla karışık şunları ekledi: “Rian Johnson filmine ‘The Last Jedi’ adını verdiğinde çok sinirlenmiştik. Üzerinde çalıştığımız şeyin bariz ismini tamamen yok etti.” 

 

Bu durum, ikilinin “Star Wars” filmleriyle ilgili olarak ortalıkta dolaşan söylentilerle örtüşüyor. Pek çok kişi diğer filmlerden çok önce geçecek bir prequel üzerinde çalıştıklarına inanıyor, bazıları da bunun bir “Knights of the Old Republic” uyarlaması olması gerektiği sonucuna varıyordu. Ancak görünen o ki gerçek şu ki, prequel en başa dönecekti. 

 

Peki, neden işe yaramadı?

 

“Lucasfilm sonunda bir ‘İlk Jedi’ hikayesi yapmak istemedi,” diyor Benioff. “Aklımızda çok özel bir hikaye fikri vardı ve sonuçta bunu yapmak istemediklerine karar verdiler. Ve bunu tamamen anlıyoruz. Bu onların şirketi ve fikri mülkiyet hakları ama aradıkları droidler biz değildik.” 

 

İlginç bir şekilde, Lucasfilm’in Jedi’ların kökenlerini inceleyen bir film fikrine tamamen karşı olmadığı anlaşılıyor çünkü stüdyo kısa süre önce James Mangold tarafından yazılıp yönetilecek bir “Dawn of the Jedi” filmi duyurmuştu. Benioff ve Weiss’ın yaptıkları herhangi bir şeyin yeni filmi etkileyip etkilemeyeceği belli değil, ancak Lucasfilm’in hikayenin onların versiyonunu istemediği anlaşılıyor.

 

Ne olursa olsun, Benioff ve Weiss’ın Lucasfilm’dekilere karşı bir kin beslemediği anlaşılıyor. Peki, kim bilir? Belki de ikili gelecekte kendilerini çok çok uzak galaksiye geri dönmüş bulurlar.