henry cavill’ın yeni oyun uyarlaması warhammer 40k yolda

henry cavill’ın yeni oyun uyarlaması warhammer 40k yolda


"büyük şeyler oluyor"


Henry Cavill, Amazon için hazırlanan heyecan verici Warhammer 40,000 uyarlamasının gidişatı hakkında kısa ama olumlu bir güncelleme yaptı. Cavill’in 2022’nin sonlarında Superman ve The Witcher rollerinden tartışmalı bir şekilde ayrılmasının ardından Prime Video destekli bir Warhammer 40,000 uyarlamasının yönetmenliğini ve yapımcılığını üstleneceği duyurulmuştu. Cavill, son filmi Argylle’ın tanıtımı sırasında Collider’dan Steve Weintraub ile konuştu ve projenin durumu hakkında kısa ama ümit verici bir bilgi verdi. “Warhammer çok iyi ilerliyor,” dedi. “Büyük şeyler oluyor ve biz çok heyecanlıyız.”

 

Projenin arkasındaki yaratıcı ekiple ilgili ayrıntılar henüz açıklanmamış olsa da, Cavill’in A-list statüsü diziye önemli bir ilgi ve destek olmasını sağlayacaktır. Prime Video, belki de en önemlisi Yüzüklerin Efendisi örneğinde olduğu gibi, fantezi dizilerine zaten büyük yatırım yaptı. Yayıncı için büyük bir kumardı ve karşılığını fazlasıyla aldı. Cavill bu rol için biçilmiş kaftan, zira bu konuda ne zaman konuşsa tutkusu ortaya çıkıyor. Hatta pandeminin karantina dönemini Warhammer figürleriyle evini süsleyerek geçirdi. Cavill, 2022’de katılımının duyurulduğu sırada, seride yer almaktan duyduğu heyecanı dile getirmiş ve ömür boyu hayranı olduğunu açıklamıştı.

 

Warhammer 40,000 Nedir?

Warhammer 40,000 ya da “40K”, Games Workshop tarafından yaratılan bir masaüstü minyatür savaş oyunudur. Oyun, uzak bir gelecekte distopik bir bilim-kurgu evreninde geçmektedir ve “grimdark” temasıyla bilinir, bu terim özellikle karanlık ve distopik bilim kurgu ve fantezi ortamlarını tanımlamak için kullanılmaktadır. Bu evrende sadece savaş ve acı vardır ve ahlaki belirsizlik yaygındır. Evren, bin yılları kapsayan karmaşık arka planları, derin karakterleri ve geniş dünya inşasını içeren zengin bir hikayeye sahiptir.

 

Oyunun diğer medyumlara uyarlanma girişimleri oldu, ancak hiçbiri oyunun kendisi kadar büyük bir başarı elde edemedi. Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie 2010 yılında çıkmış ve doğrudan DVD’ye yayınlanan animasyon filmi, oyundaki ikonik bölümlerden biri olarak kabul edilen Ultramarines’ı konu almıştı. Ayrıca Warhammer TV ekibi tarafından üretilen ve 2021 yılında yayınlanan Angels of Death adlı bir dizi bulunmakta. Fakat hiçbiri Henry Cavill kadar heyecanlandırmadı.