jodie foster; taxi driver, true detective ve z kuşağı hakkında konuştu

jodie foster; taxi driver, true detective ve z kuşağı hakkında konuştu


kuzey ışıklarıyla çekim yapmak


Jodie Foster, 12 yaşındayken yönetmen Martin Scorsese ve rol arkadaşı Robert De Niro ile birlikte rol aldığı Taxi Driver filmindeki deneyimi hakkında Jimmy Kimmel’da konuşuyor.

 

Salı günkü gece programında sunucu Jimmy Kimmel’a “12 yaşındaydım. ‘Fermuarını indirebilir misin?’ gibi şeyler söylemek zorunda kalıyorlardı. Ve bu biraz garipti.” dedi. 

 

1976 yapımı klasik filmde Foster genç fahişe Iris’i canlandırıyordu. De Niro ise New York’taki film setinde yalnız bir Vietnam gazisi olan Travis Bickle‘ı canlandırmıştı.

 

Dahası, 3 yaşında reklamlarda oynamaya başlayan bir çocuk yıldız olan Foster, 1975’te De Niro ve Scorsese’den daha tecrübeli olduğunu belirtti. “Ben de ‘Her neyse. Kenara çekil,’ dedim” dedi. “Evet, biraz korkmuşlardı, özellikle de Scorsese, benimle her konuştuğunda kıkırdamaya devam ediyordu. O kıkırdamaya başlayınca De Niro devralmak zorunda kaldı” diye anlatıyor.

 

True Detective yeni sezon

İlk oyunculuk rolünden 58 yıl sonra Foster, yerel polis şefi Liz Danvers rolüyle yer aldığı HBO’nun True Detective dizisinin yaklaşan dördüncü sezonu hakkında konuştu. Dizi Alaska’da geçmesine rağmen, proje daha iyi prodüksiyon lojistiği için çoğunlukla İzlanda’da çekildi.

 

Yapımcı ve birinci sezonun yıldızı Matthew McConaughey‘nin “orada bir yerde, karışımın içinde” olduğunu söyleyerek antoloji dizisinin en son eklenen doğaüstü unsurlarıyla dalga geçti. 

 

“Çevre genellikle temas ettiğimiz başka hiçbir şeye benzemiyor. Kuzey Alaska’daki Kuzey Kutbu’nda çok sayıda kadın var, bu da onu farklı kılıyor ve ben bunu çok seviyorum.”

 

Foster İzlanda’daki çoğunlukla karanlık gün ve gecelerin kendisini rahatsız etmediğini, özellikle de True Detective oyuncuları ve ekibinin zaman zaman Kuzey Işıkları’nı ya da dans eden ışık dalgalarının çevredeki karanlığı doldurduğu aurora borealis’i gördüklerini anlattı: “Donmuş göllerde çekim yaptığımız anlar oluyordu. Sonra hepimiz yukarı bakıyorduk ve aniden tüm gökyüzü yeşil oluyordu” diye hatırlıyor.

 

Foster ayrıca The Guardian’a Z kuşağıyla çalışma konusunda yaptığı son yorumlar sorulduğunda da bazı bilgiler verdi: “Gerçekten sinir bozucular, özellikle de işyerinde. ‘Hayır, bugün kendimi iyi hissetmiyorum, sabah 10:30’da geleceğim’ diyorlar. Ya da e-postalarımda onlara bunun dilbilgisi açısından yanlış olduğunu, yazım kurallarını kontrol etmediğimi söylüyorum. Onlar da ‘Bunu neden yapayım ki, bu biraz sınırlayıcı değil mi?’ diyorlar.” 

 

“Yeni nesil şanslı çünkü hayır diyebileceklerini öğrendiler ve biz bunu bilmiyorduk,” diye ekledi Foster.

 

Başarılı oyuncunun eski popülaritesini kaybetmiş diziyi nasıl etkilediğini izleyeceğiz.