léa seydoux ve louis garrel içeren yeni quentin dupieux filmi

léa seydoux ve louis garrel içeren yeni quentin dupieux filmi


filmden detay öğrendik


Baş döndürücü bir tempoda çalışan Quentin Dupieux‘nün filmlerinden biri A notre beau métier (To Our Beautiful Profession) hemen dikkatimizi çekti. Filmden gelen ilk ayrıntılar yalnızca oyuncu kadrosuyla ilgili: Télérama‘nın Léa Seydoux ile yaptığı bir röportaj, Louis Garrel, Vincent Lindon ve sık sık yıldızı parlayan Raphaël Quenard ile birlikte filme dahil olduğunu doğruluyor. Daha da iyisi, filmi çok yakında izleyebileceğimizi söyleyen Seydoux, 

 

“Quentin bana filmi iki ay önce teklif etti, çekimler hemen başladı ve sadece iki hafta sürdü!” diyor.

 

Seydoux’nun açıklaması A notre beau métier’i çoğunlukla tutarlı bir şekilde detaylandırıyor:

 

“Berbat bir filmde oynayan aktörlerin etrafında dönen bir mizansen. Aktörler karakterleriyle ve replikleriyle yüzleşiyor.  Vincent Lindon babamı oynayan bir aktörü canlandırıyor. Ayrıca Raphaël Quenard ve Louis Garrel de var. Film çılgınca. Çok ama çok komik.”

 

Tam olarak bir komedi yıldızı olarak tanınmayan Seydoux, Dupieux’nün “kusurlu ve beceriksiz karakterler aracılığıyla giderek artan bir sosyal derinlik gizleyen mizahına” duyduğu hayranlıktan dolayı filmi kabul etti.

 

Dupieux geçen yıl Yannick ve Daaaaaali! adlı iki güçlü filmle karşımıza çıktı. 

 

“Sadece aptalca filmler çekmeyi çok isterdim; bu benim için sorun değil. Ama bir izleyici olarak, bir yönetmen kendi tarzını yaratmaya başladığında sıkıcı oluyor. ‘Yine mi o?’ Evet, aptalca, biliyorum. Giderek daha az heyecan verici hale geliyor.”