linda ronstadt efsanesini selena gomez ile gelecek nesillere taşıyor

linda ronstadt efsanesini selena gomez ile gelecek nesillere taşıyor


selena gomez'in yeni biyografik filmi


Çeşitli haberlere göre Selena Gomez, önümüzdeki günlerde vizyona girecek bir biyografik filmde 11 kez Grammy Ödülü kazanan Linda Ronstadt‘ı canlandıracak. Rock ‘n’ roll ve country alanında adını duyuran Ronstadt, kariyerinin ilerleyen dönemlerinde Meksika kökenine eğildi ve İspanyolca müzik yaptı.

 

“Her şey basit bir hayalle başladı,” diye yazan Ronstadt, Çarşamba günü Instagram‘da Variety’nin yaklaşan filmle ilgili bir gönderisini paylaşarak haberi doğruladı. Bundan saatler önce Gomez Instagram hikayesinde Ronstadt’ın “Simple Dreams” adlı anı kitabının bir fotoğrafını paylaşmıştı.

 

Selena Gomez to Star as This Iconic Singer in New Biopic

 

Ronstadt’ın menajeri John Boylan’ın şirketi Great Eastern Music web sitesinde bir not yayınlayarak, her ikisi de Meksika kökenli olan iki yıldızın Ronstadt’ın evinde “projeyi tartışarak ve birbirlerini tanıyarak” birkaç saat geçirdiklerini söyledi.

 

Yapımcı James Keach ve John Boylan’ın projeye bağlı olduğunu yazan The Hollywood Reporter’a göre, proje için henüz yönetmen ve diğer oyuncular açıklanmadı. Şu an için bir dağıtımcı da ufukta görünmüyor.

 

James Keach, 2019’da ülke çapında gösterime giren ve Ronstadt’ın hayatını anlatan “Linda Ronstadt: The Sound of My Voice” adlı belgeselin de yapımcılığını üstlenmişti.

 

Son popülerlik ve The Last of Us 

Geçen yılın başlarında Ronstadt’ın “Long Long Time” şarkısı HBO dizisi “The Last of Us”ın bir bölümünde yer aldıktan sonra müzik listelerinde yükselmişti.

 

Bölüm yayınlandıktan sonra Spotify, bir önceki haftaya göre %4,900’ün üzerinde bir dinlenme artışı olduğunu duyurdu. Grammy ödüllü Meksika asıllı Amerikalı şarkıcı, izleyicilerin bölüme sosyal medyada verdiği tepkiler nedeniyle Twitter’da da trend oldu. Ronstadt ve şarkıyla ilgili Google aramaları da bölüm yayınlandıktan kısa bir süre sonra artış gösterdi.

 

“Long Long Time” Ronstadt’ın 1970 yılında yayımlanan ikinci albümü “Silk Purse”de yer alıyor. Şarkı Ronstadt’a 1971 yılında o zamanlar çağdaş kadın vokal performansı olarak bilinen kategoride ilk Grammy Ödülü adaylığını getimişti.

 

 

Linda Ronstadt sağlık durumu

2014’te Rock & Roll Hall of Fame’e kabul edilen Ronstadt, Parkinson hastalığının bir çeşidi olan ve 2013’teki teşhisinden bu yana şarkı söyleme yeteneğini elinden alan progresif supranükleer palsi hakkında konuştu.

 

“Bu konuda yapabileceğim hiçbir şey yok. Her geçen gün daha da kötüleşecek. Durum böyle,” diyor 2019 tarihli Los Angeles Times haberinde. “Bundan dolayı hayal kırıklığına uğramış hissediyorum. Artık dişlerimi fırçalamak ve kavanozları kaldırmak zor geliyor ve sürekli bir şeyler düşürüyorum. Bazen düşüyorum. Ama bu yeni normalim. Bunu kabullenmem gerekiyor. Uzun bir dönem geçirdim.”

 

Selena Gomez’in biyografik filmi, Linda Ronstadt’ın efsanesini gelecek nesillerde sürdürmesine yardımcı olacak gibi duruyor.