natalie portman’a göre sinemanın gidişatı daha çok alan açıyor

natalie portman’a göre sinemanın gidişatı daha çok alan açıyor


nişleşmesi iyi, diyor


Natalie Portman, bildiğimiz anlamda film endüstrisinin sonunun gelmesi fikrini sıcak karşılıyor. 

 

Vanity Fair’e verdiği bir röportajda Portman, sinemanın genç izleyicilerin ilgisini çekmeye başlamasına müteşekkir olduğunu söyledi.

 

“Çarpıcı olan şey, filmin birincil eğlence biçimi olarak gerilemesi oldu. Artık çok daha niş bir alan gibi geliyor,” diyor Portman. “Çocuklarımın yaşındaki birine film yıldızlarını sorarsanız, YouTube yıldızlarına kıyasla kimseyi tanımadıklarını söylerler.”

 

Portman sözlerine şöyle devam etti: “Sanatınızın popüler bir sanat olmamasının getirdiği bir özgürleşme var. Size ilginç gelen şeyleri gerçekten keşfedebiliyorsunuz. Bu, ticaretten çok tutkuyla ilgili bir şey haline geliyor. Elitist bir şeye dönüşmesinden sakınmak da ilginç. Bence tüm bu sanat formları, daha az popüler hale geldiklerinde, şöyle düşünmeye başlamalısınız: Tamam, bunu artık kimin için yapıyoruz?”

 

“Bu inanılmaz bir şey çünkü aynı zamanda yaratıcılığın demokratikleşmesi de söz konusu, kapı bekçilerinin rütbeleri indirildi ve herkes bir şeyler yapabiliyor ve inanılmaz yetenekler ortaya çıkıyor” dedi. “Ve erişilebilirlik inanılmaz. Eğer küçük bir kasabada yaşıyorsanız, büyük sanat sinemasına erişemeyebilirdiniz. Şimdi ise internet bağlantınız varsa her şeye erişebiliyorsunuz. Aynı zamanda, bu olağanüstü erişim sayesinde tuhaf sanat filminizi her zamankinden daha fazla insanın izleyebileceğini hissetmeniz de oldukça çılgınca. Yani bu iki taraflı bir madalyon.”