polar express treni 20 sene sonra raylara dönüyor

polar express treni 20 sene sonra raylara dönüyor


gary goetzman niyetli


Polar Express‘in yapımcısı Gary Goetzman‘ın hedefinde bir tatil klasiğinin devamı var gibi görünüyor. Goetzman ve Tom Hanks, Ocak ayında Apple TV’ye gelecek olan bir savaş dizisi olan Masters of the Air için bir kez daha bir araya geldiler. Bir sonraki projeleri ise 2004 yapımı Noel filmini yeniden çekmek olabilir. Goetzman’a göre bu, gözlerini diktikleri ve potansiyel engellere rağmen harekete geçmeye çalıştıkları bir proje. 

 

“Çok isterim” diyor Goetzman. Aslına bakılırsa Goetzman’ın devam filmleriyle ya da başka şekillerde yeniden ele almayı umduğu bir sürü film var. “Where The Wild Things Are’ın devam filmini çekmeyi çok isterim. Yaptığımız pek çok şey var, eğer kendini kabul ettirmişse, markalaşmışsa, bu filmler, stüdyolar bir tane daha istiyor. İşler böyle yürüyor. Mamma Mia 3’e varım, dostum. Şu anda bunu yapmak harika olurdu. Ama işin içine o kadar çok şey giriyor ki, ‘Hey, hadi gidip başka bir serbest yelken yapalım!’ gibi değil. Yani, hepsi zaman alıyor ve bu sorun değil çünkü işlerin yavaş ilerlemesini umursamıyoruz. Ama şu anda Polar 2 üzerinde çalışılıyor.”

 

Polar Express yirmi yıl önce vizyona girdi ve o zamandan beri kültürel bir fenomene dönüştü; animasyon ve hikayesine yapılan atıflar yer yer sosyal medya dilinin bir parçası oldu. Söylentilere ve spekülasyonlara rağmen, gösterime girmesinden bu yana geçen 20 yılda hiçbir devam filmi ya da prequel çekilmedi. Film, Chris Van Allsburg tarafından 1985 yılında yazılan aynı adlı çocuk kitabına dayanıyor. Kaynak materyalin ileriye dönük bir yol çizmemesi ve zaten uyarlanmış olan ilk bölümüyle sona ermesi nedeniyle, başka bir Polar Express filminin nereye gidebileceği belirsiz.

 

Polar Express mirasının önemli bir parçası, 2004 yılında türünün ilk örneği bir deneyimle sonuçlanan, animasyon için yenilikçi “digital capture” tekniğidir. O zamandan bu yana film yapım teknolojisinin gelişmesiyle birlikte, Goetzman, Hanks ve filme dahil olan diğerlerinin görsellerin yanı sıra hikayeyi de nereye götüreceklerini görmek ilginç olacak. 

 

Goetzman’ın Masters of the Air’i 26 Ocak’ta Apple TV’de gösterime giriyor.