ryan coogler ve michael b. jordan ikilisi sete dönüyor

ryan coogler ve michael b. jordan ikilisi sete dönüyor


bu sefer panter veya boks değil


Creed ve Black Panther’in arkasındaki isimler, yönetmen Ryan Coogler ve aktör Michael B. Jordan uzun metrajlı bir film projesi için yeniden bir araya geliyor. 

 

Senaryosunu yazıp yöneteceği proje, Coogler’ın Black Panther serisi sonrası ilk filmi olacak. Black Panther filmlerinin yanı sıra Creed ve Fruitvale Station da dahil olmak üzere yönetmenle sık sık birlikte çalışan Jordan başrolde yer alacak.

 

Bu, Coogler’ın yapım şirketi Proximity Media aracılığıyla yazdığı ilk özel senaryo. Coogler’ın diğer tek spesifik senaryosu 2013’te çığır açan Fruitvale Station’dı. Tamamen şirket içinde geliştirilen bir proje, aynı zamanda baş yapımcı olarak görev yapacak olan Coogler’ın orijinal fikrine dayanıyor. Coogler’la birlikte yapımcılığı Zinzi Coogler ve Sev Ohanian üstleniyor.

 

Proje öyle bir gizlilik perdesi altında yürütülüyor ki hakkında çok az şey biliniyor. Bir “tür” filmi olarak tanımlanıyor. İki farklı kaynak hikayede bir dönem unsuru olduğunu söyledi. Yeni çıkan haberler ise filmin vampir temalı olacağını bildiriyor. 

 

Coogler kendi kuşağının en çok aranan yönetmenlerden biri. Üç filme yayılan Rocky serisini 2015 yapımı Creed ile yeniden yaratırken, Marvel Studios’un ilk filmi Black Panther kültürel bir mihenk taşı haline gelerek dünya çapında 1,2 milyar dolar hasılat elde etti ve çizgi roman türünde nadir görülen bir şekilde Oscar’da en iyi film adaylığı kazandı.