the night house filminin yönetmeninden yeni bir the blob yorumu geliyor

the night house filminin yönetmeninden yeni bir the blob yorumu geliyor


umut vaad eden korkuculardan


TheWrap‘in özel olarak edindiği bilgiye göre, “Hellraiser” ve “The Night House” filmlerinin yönetmeni David Bruckner, Warner Bros Motion Picture Group için “The Blob“un yeniden uyarlamasını yazıp yönetecek.

 

Bruckner’ın filmi, filmin üçüncü kez yeniden çevrimi olacak. Orijinal film 1958 yılında yeniden gösterilmiş ve Steve McQueen‘i ilk başrolünde oynatmıştı. Ardından Larry Hagman filmi 1972’de “Beware! The Blob” ile yeniden çekmiş ve Chuck Russell 1988’de “Entourage” öncesi Kevin Dillion‘ın rol aldığı ikinci yeniden çevrimi yönetmişti.

 

Yeniden çevrimle ilgili olay örgüsü detayları gizli tutuluyor. 1958 yapımı orijinal “The Blob”, Pennsylvania kırsalındaki bir kasabaya inen ve temas ettiği herkesi tüketmeye başlayan şekilsiz bir uzaylı yaşam formunun hikayesini anlatıyor. Genişleyen kırmızı jelatinimsi bir madde kütlesi olan uzaylı, yedikçe büyür ve insan kurbanlarını her yönden içine çekecek kadar güçlüdür.

 

The Blob (1958) - IMDb

 

Basit ama etkili görsel efektleri ve b-movie estetiğiyle “The Blob”, “uzaylı yapışkan madde” mecazına öncülük eden bir kült klasik haline geldi. Gösterime girmesinden altmış yıl sonra bile kült bir bilimkurgu canavar filmi olmaya devam ediyor.

 

Bruckner’ın filminin yapımcılığını Phantom Four’dan David Goyer ve Keith Levine üstlenirken, Judith Harris baş yapımcı olarak görev yapacak. Zach Hamby ise stüdyo adına projeyi denetleyecek.

 

Bruckner en son Hulu için 2022 yapımı “Hellraiser” yeniden çevrimini yönetmişti. Kült korku filmine kendi tarzıyla, günümüz problemleriyle birleştirip vasat üstü bir performans sergiledi. 

 

Ondan önce Bruckner, 2021’de Rebecca Hall’un başrolünde oynadığı ve büyük beğeni toplayan “The Night House”u yönetmişti. Diğer filmleri arasında 2017 yapımı “The Ritual” ve 2012 yapımı korku antolojisi filmi “V/H/S”nin”Amateur Night” bölümü yer alıyor. Bruckner ilk olarak 2007 Sundance Film Festivali’nde, Magnolia tarafından satın alınan ve piyasaya sürülen mikro bütçeli korku filmi “The Signal”i çeken üç yönetmenden biri olarak dikkat çekmişti.