america ferrera yeni filminde matthew mcconaughey ile başrolü paylaşıyor

america ferrera yeni filminde matthew mcconaughey ile başrolü paylaşıyor


barbie annesi


America Ferrera, Paul Greengrass‘ın yakında gösterime girecek dram filmi “The Lost Bus“ta Matthew McConaughey ile birlikte rol alacak.

 

Mare of Easttown yazarı Brad Inglesby’nin özgün senaryosuyla Apple Original Films tarafından geliştirilen, yapımcılığı ve dağıtımı üstlenilen film, Lizzie Johnson’ın “Paradise: One Town’s Struggle to Survive an American Wildfire” adlı kitabından uyarlandı. 

 

100’den fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan ve Paradise kasabasının büyük bölümünü yok eden yıkıcı 2018 Kaliforniya orman yangınlarını konu alıyor. Yangınlar eyalet tarihinin en ölümcül yangınlarıydı. Film, bir otobüs şoförü ve öğretmen olan Kevin McKay (McConaughey) ve Mary Ludwig’in (Ferrera) bir otobüs dolusu genç öğrenciyi Camp Fire’dan geçirmelerini konu alıyor. Film bu bahar gösterime girecek.

 

Ferrera, Greta Gerwig’in milyar dolarlık gişe rekortmeni “Barbie” filminde maceraya atılan bir anne ve Mattel çalışanı olan Gloria rolüyle en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında ilk Akademi Ödülü adaylığını elde etti. Ferrera bu kategoride aday gösterilen dokuzuncu Latin oyuncu oldu.

 

Ferrera ilk olarak 2002 yapımı “Real Women Have Curves” filmiyle dikkatleri üzerine çekmiş ve ardından komedi dizisi “Ugly Betty”de başrol oynamıştı. Betty Suarez rolüyle 2007 yılında Emmy’de başrol komedi oyuncusu ödülünü kazandı. Aynı zamanda Altın Küre ve SAG ödüllü bir aktör olan Ferrera, “Flamin’ Hot “ın senaristi Linda Yvette Chavez tarafından kaleme alınan ve 2024’te gösterime girmesi planlanan “I Am Not Your Perfect Mexican Daughter” adlı beğenilen romanın uyarlamasıyla ilk yönetmenlik denemesini yapıyor.

 

Bahse konu filmimizn yönetmeni Greengrass, tek yönetmenlik ödülünü 11 Eylül draması “United 93” (2006) ile aldı ve “The Bourne Ultimatium”, “Captain Phillips” ve “News of the World” gibi Oscar adayı olan diğer filmleri yönetti.