ariana grande, yeni albümü ve “wicked” personası hakkında konuştu

ariana grande, yeni albümü ve “wicked” personası hakkında konuştu


yayınlanmadan önce viral olan şarkı belası


Ariana Grande, 8 Mart‘ta çıkacak yeni albümü “Eternal Sunshine” ve yaklaşan “Wicked” filmindeki Glinda rolünü konuşmak üzere Pazartesi gecesi “Zach Sang Show”a katıldı.

 

Şarkıcı ve aktörün mevcut girişimlerine ilişkin ayrıntılar az olsa da, Grande her iki proje için de birden fazla trend konudan bahsetti. Yapımcı Max Martin ile yeniden çalışmanın nasıl bir duygu olduğu sorulduğunda Grande, uzun süredir devam eden ortaklıklarına duyduğu sevgiyi paylaştı ve “Wicked” filmini çekmek için ayrılmadan önce New York’taki Jungle City Stüdyolarında birkaç seans kaydettiklerini açıkladı.

 

Aralarında “Fantasize” adlı bir demonun da bulunduğu bu şarkılar, Grande’nin izni olmadan TikTok’a yüklenmiş ve geçen yılın büyük bölümünde viral olmuştu.

 

“Çok teşekkür ederim. Seninle hapiste görüşeceğiz. Kelimenin tam anlamıyla” diyen Grande, şakayla karışık, pop parçalarına gelen olumlu tepkilerin (“Fantasize”ın korsan bir klibi video platformunda 130.000’den fazla videonun müziği oldu) kendisini yeni albümünde bu parçaların elden geçirilmiş versiyonlarına yer vermeye yönelttiğini söyledi.

 

“Bu kız grubu havasının bir parodisi gibiydi. Ama hayranlar buna bayılıyor… Çok klişe ama sorun değil. Notu aldım ve albümde onlara Ariana’nın versiyonunu verdim” dedi. “Artık tamamen farklılar. Yani onları duymuş olsanız da – çünkü onları çaldınız – şimdi çok farklılar.”

 

Albümün tematik materyali üzerine Grande, bazı şarkıların gerçek hayal kırıklıklarını ele aldığını, diğerlerinin ise daha çok bir konseptin parçası olduğunu paylaştı. Bazı şarkıların “insanların sevdiğiniz insanları ve sizi yanlış anlamalarını izlemenin açıklanamaz cehennem hissini” ele aldığını ima etti ve magazin gazetelerinde ilişkileri hakkında yazılan hikayelerle ilgili konuştu.

 

Başka bir yerde Grande, “Wicked”in tanıtımını bitirene kadar müzik yapmayı düşünmediğini, ancak “grev başlar başlamaz New York’a geldiğimi ve her şeyin bir anda dökülmeye başladığını” söyledi. Bu süre zarfında Grande, kısmen ayrılık ve kısmen de “Wicked”daki karakteri sayesinde müzikle olan ilişkisini “iyileştirici” olarak hatırlıyor.

 

Rolü alabilmek için popstar kimliğini “yapıbozuma uğratmak” zorunda kaldığını söyleyen Grande, sesini dönüştürmek için vokal öğretmenlerinden yardım aldığını ve “onlara başka bir kişiyi üstlenebileceğini kanıtladığını” söyledi. Grande sözlerine şöyle devam etti: “Popstar Ari’yi tamamen silmem gerekti çünkü tek bir şey olarak markalaşmışlar.”

 

Jon M. Chu’nun “Wicked” müzikal filminin ilk bölümü 27 Kasım’da vizyona girecek. Oyuncu kadrosunda ayrıca Madame Morrible rolünde Michelle Yeoh; Fiyero Tigelaar rolünde Jonathan Bailey; Boq rolünde Ethan Slater; Pfannee rolünde Bowen Yang; ve Oz Büyücüsü rolünde Jeff Goldblum yer alıyor.