wicked: yeni wizard of oz’umuzdan fragman

wicked: yeni wizard of oz’umuzdan fragman


peki şeyi biliyor musunuz pink floyd'un...


Fikri mülkiyet ve franchising her zaman popüler bir fikri kullanmak ve bunu mümkün olduğunca eğip bükmek anlamına gelir. Bugüne kadar, “The Wizard Of Oz.” üzerine her türlü yorumu denediler. Ancak en son ve en popüler olanı Winnie Holzman ve Stephen Schwartz’ın sahne müzikali “Wicked” oldu ve kendisi de 1995 tarihli “Wicked” romanına dayanıyor. “Wicked” Broadway’de öylesine büyük bir sansasyon yarattı ki, Hollywood’un kapısını çalması mantıklı gelmeye başladı. Bu franchise’da insanları çeken bir şeyler var. 

 

Universal bu fikre 2012 yılında başlamıştı ama belli ki projenin bir sonuca ulaşması birkaç yıl ve birkaç yineleme gerektirdi. “Jem and the Holograms” (2015) ve “In the Heights” (2021) gibi müzikallerin yanı sıra “Crazy Rich Asians” (2018) gibi başarılı dramedilerle tanınan Jon M. Chu tarafından yönetilen film iki bölümden oluşuyor.

 

Filmin başrollerinde sırasıyla Elphaba Throp/the Wicked Witch of the West ve Glinda Upland/Glinda the Good rollerinde Cynthia Erivo ve Ariana Grande yer alıyor. Yardımcı oyuncu kadrosunda Jonathan Bailey, Ethan Slater, Jeff Goldblum, Michelle Yeoh, Ethan Slater ve Marissa Bode yer alıyor.

 

Oz Diyarı’nda geçen “Wicked”, yeşil tenli bir kadın olan Elphaba’nın etrafında dönüyor ve onu Batı’nın Kötü Cadısı olmaya götüren yolu araştırıyor.

 

Muhtemelen her iki filmin de temel çekimleri ancak bu yılın Ocak ayı sonunda tamamlanabildi. 

 

“Wicked: Part One” 27 Kasım 2024‘te, “Wicked: Part Two” 26 Kasım 2025‘te gösterime girecek.