blade runner yan hikayesi: 2099 dizisi yolda

blade runner yan hikayesi: 2099 dizisi yolda


hazırlıklar sürüyor


Bilim kurgu tayfa için fena geçmeyen günlerdeyiz. Televizyon endüstrisinin elinden gelen her yerde kemer sıkmasına rağmen, “Blade Runner“ın mini dizi spin-off’u “Blade Runner 2099” hala hazırlanıyor. Ve düşündüğünüzden çok daha erken yayınlanacak. Özellikle de yönetmen Jonathan Van Tulleken‘in yapım ekibine katılmasıyla.

 

Deadline’ın haberine göre Tullkenen, “Game of Thrones” ve “Station Eleven” dizilerindeki çalışmalarıyla tanınan Jeremy Podeswa’nın yerine geliyor. Podeswa’nın ayrılış nedeni, son WGA ve SAG grevleri nedeniyle “zamanlama çatışması” olarak belirtildi. Tullkenen, yerine geldiği yönetmene göre daha az tanınıyor olsa da, FX’in çok konuşulan ve 27 Şubat’ta gösterime girecek olan “Shogun” dizisinin ilk iki bölümünün yönetmenliğini üstlenmişti. Tullkenen’in projeleri arasında “The Changeling”, “Upload”, “Trust” ve kendisine ikinci BAFTA Ödülü adaylığını kazandıran 2018 BBC dizisi “Wonderdate” yer alıyor.

 

Çekimlerin Nisan ayında başlaması planlanıyor. Bir zamanlar ihtimal olarak bir ya da iki bölüm yöneteceği söylenen orijinal “Blade Runner” yönetmeni Ridley Scott, Scott Free Productions aracılığıyla sadece yönetici yapımcılık yapacak. 

 

Pararamount+ versiyonu “Halo” ve Apple TV+ dizisi “Shining Girls” ile tanınan Silka Luisa halen yazar, yürütücü yapımcı ve showrunner olarak görev yapıyor. Şimdiye kadar herhangi bir oyuncu duyurusu yapılmadı ya da sızdırılmadı, ancak prodüksiyonun iki aydan kısa bir süre içinde başlamasıyla birlikte, yakın zamanda ortaya çıkmaya başlayacaktır.

 

2099’un hikayesinin “Blade Runner” filmleriyle nasıl bağlantılı olabileceğine ilişkin ayrıntılar gizli tutuluyor.

 

Ayrıca Prime Video, “Blade Runner 2099″un ne zaman yayına gireceğini açıklamadı, ancak 2025’ten önce olmasını beklemiyoruz.