ridley scott’tan rehineli aksiyon filmi geliyor

ridley scott’tan rehineli aksiyon filmi geliyor


90’lar tadı aldık mis gibi


Eyt’li yönetmen Ridley Scott 86 yaşına yeni basmış olabilir, ancak yönetmenin emekli olmaya niyeti yok. Alien, Blade Runner, Thelma & Louise, Gladiator ve daha pek çok ikonik filmin yönetmeni mentor, bu yıl Joaquin Phoenix ile Napoleon’u çekti ve şimdiden üzerinde çalıştığı başka projeler de var. Uzun zamandır beklenen Gladyatör 2’ye ek olarak, Scott’ın BOMB adlı yeni bir filmin yönetmenliğini üstleneceği açıklandı. 

 

Deadline’ın haberine göre 20th Studios, Kevin McMullin’in “franchise potansiyeli” taşımasının yanı sıra genç aktörlerin zıplama tahtası olabilecek kısa öyküsünü satın aldı. Aksiyon gerilim filmini Scott yönetecek, yapımcılığını Scott Free üstlenecek ve senaryoyu McMullin kaleme alacak. Hikaye Dog Day Afternoon ve Speed‘in bir kombinasyonu olarak tanımlanıyor. Konusu şöyle bir şey:

 

“Frankie Ippolito, Londra’daki düğününden bir gece önce göreve çağrılan bir rehine arabulucusudur. Piccadilly Circus’taki bir inşaat alanına park etmiş bir adam, İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma, yeni ortaya çıkarılmış, patlamamış bir bombanın üzerinde durmaktadır. Yerel kolluk kuvvetlerine sadece Frankie ile konuşacağını söyler ve bu, Frankie’nin geçmişte birlikte yaşadığı bombacıyı durdurmak için bir gecede mücadeleye girdiği bir olaylar zincirini başlatır.”

 

O Sırada Gladiator 2 Ne Durumda?

 

Gladyatör’ün devam filminde, ilk filmde Spencer Treat Clark tarafından canlandırılan Lucius rolünü devralacak olan Paul Mescal başrolde yer alacak. Devam filminde ayrıca orijinal Gladyatör oyuncuları Connie Nielsen (Lucilla), Djimon Hounsou (Juba) ve Derek Jacobi (Gracchus) de yer alacak. Russel Crowe ise filmde kesinlikle yok. Hatta biraz çemkirdi;

 

Crowe, “İçinde bile olmadığım bir film hakkında sorulan sorular için bana para ödemeleri gerekir,” dedi. “Bunun benimle hiçbir ilgisi yok. O dünyada ben ölüyüm. Ama biraz kıskançlık duyduğumu da itiraf etmeliyim çünkü bu bana gençliğimi ve hayatımda benim için ne anlama geldiğini hatırlatıyor.”