dua lipa yeni albüm için 97 şarkı yazmış

dua lipa yeni albüm için 97 şarkı yazmış


80 tanesini çöpe atmış


Dua Lipa bir sonraki albümü için “mükemmelliğin” peşine düştü. İngiliz ve Arnavut yıldız, Los Angeles’ta düzenlenen 2024 Grammy Ödülleri’nin açılışını, yakında çıkacak üçüncü albümünün ilk single’ları olan “Training Season” ve “Houdini“nin performansıyla yaptı.

 

Los Angeles’ta kalan Lipa, 8 Şubat Perşembe gecesi Jimmy Kimmel Live‘a konuk olarak şarkı yazma süreciyle ilgili konuştu. 

 

Öğrendiğimize göre “Training Season” ve “Houdini”, proje için kaleme alınan ve her biri Lipa’nın Kimmel’a gösterdiği kıymetli bir defterde yer alan yaklaşık 100 şarkı arasından seçildi.

 

97 şarkı yazdım.” Aralarında berbat olanlar var mı? “Birçoğu,” diye itiraf ediyor. “Yaklaşık 80 tanesi.”

 

“Training Season” ve “Houdini” bunların arasında değil.

 

Lipa, 2020’de Billboard 200’de 3 numaraya kadar yükselen hit ikinci albümü Future Nostalgia’nın yayınlanmasından bu yana kendine güvenini artırdı.

 

Kimmel’a “Bir şarkı yazdığım anda iyi olup olmadığını anlıyorum,” diyor. “Bu albümdeki her şarkı, yaptığım diğer kayıtlardan farklı olarak, mükemmel olduğunu hissedene kadar tekrar tekrar yazdım, ki önceki kayıtlarımda bunu yapacak güvene sahip değildim.”

 

Bu kez, “Bir şarkı yazarı ve yorumcu olarak kendime ve işlerin nasıl olmasını, nasıl görünmesini istediğime çok daha fazla güveniyorum.” Yeni koleksiyonda, “içeri girdim, biraz daha derine indim ve bana mükemmel hissettirdiği noktaya kadar bazı şeyleri değiştirdim. Ve bundan gurur duyuyorum.”

 

Kimmel’in konuğu olduğu sırada Lipa, Katy Perry’ye hayranlığından bahsetti, sunucuyla bazı Arnavutça ifadeleri test etti ve “küçüklüğünden” beri nasıl titizlikle notlar tuttuğunu, “fikirlerini, planlarını ve hayallerini” kağıda döktüğünü anlattı.

 

Albümün adı, parça listesi ya da çıkış tarihi hakkında konuşmadı. “Çünkü bunu biraz daha gizli tutmak istiyorum” diyor. “Sırlarımı açıklayamam.”

 

Gelecek albüm, Birleşik Krallık Resmi Albüm Listesi’nde dört hafta 1 numarada kalan, 2021 Grammy Ödülleri’nde en iyi pop vokal albümü ödülünü kazanan ve Billboard’un 2021 yıl sonu Hot 100 Songs listesinde 1 numara olan “Levitating”i içeren Future Nostalgia’nın devamı niteliğinde.