dua lipa’nın yeni albümü hakkında bilinmesi gerekenler

dua lipa’nın yeni albümü hakkında bilinmesi gerekenler



Attığı her adım, yaptığı her şarkıyla gündemi belirleyen Dua Lipa’nın aylardır sır gibi sakladığı yeni albümünün adı ve çıkış tarihi belli oldu. 3 Mayıs’ta Kevin Parker prodüktörlüğünde gelecek “Radical Optimism”, Dua Lipa’nın kariyerinin üçüncü albümü olacak. 2020’de çıkardığı “Future Nostalgia” içinde bulunduğumuz 10 yılın müzikal dilini belirleyen albümlerin başında gelirken, “Radical Optimism”e olan ilgi ve merak da doğal olarak arşa çıktı. Özellikle albümün sır perdesi olduğu dönemde gelen ‘Houdini’ ve ‘Training Season’ gibi kusursuza yakın pop hitleriyle sıradaki işin nasıl bir rotaya gideceği tahmin edilmeye çalışıldı.

Elbette Dua Lipa albüm duyurusunun yanında “Radical Optimism” isminin nereden geldiğini ve esin kaynaklarını da paylaştı.

Birkaç sene önce yakın bir arkadaşım beni Radikal İyimserlik tabiriyle tanıştırdı. Bu içine girdikçe bende karşılık bulan bir kavrama dönüştü ve onunla oynamaya başladıkça daha da meraklanmaya, üzerine düşünmeye başladım. Kaostan zarafetle çıkabilme ve karşılaşacağım her fırtınadan güçlü bir şekilde çıkacağıma dair içimde bir yeri tetikledi. Aynı zamanda müzik tarafına gelince kendimi trip hop, saykedelik müzikler ve Britpop’un tarihini araştırırken buldum.

Resim

Albümün prodüktörlerinden Kevin Parker’ı Tame Impala olarak tanısak da müziğe olan katkısı bununla kısıtlı değil. Özellikle çıkan teklilerden ‘Houdini’deki nakarat kısmına yaptığı katkılar ve şarkının sound’undaki özgün dokunuşları “Radical Optimism”de neler duyabileceğimizin habercisi. The Weeknd‘in kariyerinin iki üç basamak ileri taşıyan “After Hours” albümünün prodüktörlüğünü yaparken başardıklarını mı yoksa Travis Scott’ın “Astroworld” albümündeki özgün dokuyu mu düşünmek istersiniz size kalmış.

Albümün bir diğer prodüktörü olan Danny L. Harle da en az Kevin Parker kadar rüştünü ispat etmiş bir isim. Carolina Polachek‘in 2023’te çıkardığı kusursuz albümü “Desire, I Want to Turn Into You”da görev aldığını söylersek görüntüyü biraz daha netleştirebiliriz.

Albümün şarkı listesini de şöyle bırakalım.

01 ‘End of an Era’
02 ‘Houdini’
03 ‘Training Season’
04 ‘These Walls’
05 ‘Whatcha Doing’
06 ‘French Exit’
07 ‘Illusion’
08 ‘Falling Forever’
09 ‘Anything for Love’
10 ‘Maria’
11 ‘Happy for You’