jake gyllenhaal’un balık tokatlama isteğinden dolayı iptal edilen film

jake gyllenhaal’un balık tokatlama isteğinden dolayı iptal edilen film


soudain seuls filmi tekrar çekilmiş


Bağımsız hayatta kalma gerilim filmi Soudain Seuls‘un ilk seti Jake Gyllenhaal‘un davranışları yüzünden defalarca aksamış. Filmin Fransız yönetmeni Thomas Bidegain film setinde yaşananları anlattı. 

 

Son röportajlarında, Suddenly adı verilerek İngilizce çekilmesi planlanan filmin 2021 yazında iptal olmasından yakındı. Stüdyo suçlunun “yaratıcı farklılıklar” olduğunu söylüyor ama Thomas Bidegain açıkça Gyllenhaal’u suçluyor ve iki kez Oscar adayı olan oyuncuya karşı bir dizi tuhaf iddiada bulunuyor:

 

“Çünkü Amerikalı oyuncular gücü ele geçirmek istiyorlardı, aynı hikayeyi anlatmak istemiyorduk. Ve her şey çöktü.”

 

“Gyllenhaal senaryo okumasını Pepe Le Pew aksanıyla yaptı, Greta Thunberg’in konuşmasını dinlerken ağladı ve uzun bir yolculuk için kırmızı ya da beyaz olmayan bir araba talep etti.”

 

Fransız film haber sitesi Technikart‘ta yer alan röportajlardan biri Çarşamba günü Bidegain’in şikayetlerini gündeme getirmesiyle viral oldu. Dahası da var:

 

“Gyllenhall senaryoda bir balığı tokatladığı bir sahnenin yer almasını istiyordu. Ayrıca setin ortasında birden çırılçıplak denize girmesi herkesin dikkatini dağıttı.”

 

Bidegain’in anlattığına göre, kendisi ve müstakbel yıldızları İzlanda’da bir balıkçı köyünde dört gün boyunca senaryo ve diğer konularda çatışmışlar ve sonunda canına tak etmiş, yapımcıyı 28 milyon dolarlık projenin fişini çekmeye ikna etmiş ve sonra İzlanda’dan kaçmış.

 

Bidegain, filmi daha sonra Fransızca olarak yeniden yazdı ve balık tokatlamasız versiyonunu geçtiğimiz Aralık ayında vizyona soktu. 

 

Gyllenhaal’un ekibi Bidegain’in röportajı hakkında yorum yapmaya tenezzül etmedi. İzlanda’da o dört gün boyunca neler yaşandığı belki de hiçbir zaman tam olarak bilinemeyecek. Ancak kesin olan bir şey var ki o da yapılsa çok iyi bir film olacağı.