jake gyllenhaal’un road house’unun yönetmeni amazon’u ve kendi filmini boykot ediyor

jake gyllenhaal’un road house’unun yönetmeni amazon’u ve kendi filmini boykot ediyor


talihsiz zamanlama


Amazon Studios/Prime Video‘nun başrolünde Jake Gyllenhaal‘un oynadığı “Road House” filminin posteri dün yayınlandı, fragman ise bugün ve filmin yönetmeni Doug Liman filmi boykot ettiğini açıklamak için maalesef en kötü zamanı seçti.

 

Bu yılın başlarında Liman’ın filmin gördüğü muameleden ve Prime Video’nun filmi sadece kendi yayın hizmetinde yayınlayacak olmasından memnun olmadığına dair söylentiler dolaşıyordu. Deadline’ın haberine göre Liman’ın Mart ayında SXSW Film Festivali’nde yapılacak dünya prömiyerini boykot edeceği ve bunun başlıca nedeninin Prime’ın filme uygun bir vizyon süresi tanımaması olduğu belirtiliyor. Liman, Deadline’da eylemlerini açıklayan birinci ağızdan bir makale kaleme aldı ve elinden geleni ardına koymuyor.

 

Liman, “‘Road House SXSW film festivalinin açılışını yaptığında ben katılmayacağım,” diye yazıyor. “Film harika, belki de en iyi filmim. Eminim ki salonu yıkacak ve muhtemelen bitiş jeneriği sırasında seyirciler koltuklarında dans edecekler. Ama ben orada olmayacağım.”

 

“Planım, Amazon’un beyaz perde için yapıldığı bu kadar açık olan bir filmi yayınlama kararını sessizce protesto etmekti,” diye devam etti. “Ancak Amazon sadece bana ve filmime zarar vermekten çok daha fazlasını yapıyor. Amazon hakkında ben konuşmazsam kim konuşacak? İşte başlıyoruz.”

 

Liman, Amazon’un birkaç yıl önce sinema filmlerine milyarlarca dolar harcayacağını ve yılda en az 12 film yayınlayacağını açıkladığını hatırlatıyor.

 

Liman, Amazon’un “Road House”u “hit” olarak nitelendirdiğini ve filmin “Mr. & Mrs. Smith” ve “The Bourne Identity”den daha yüksek bir gişe hasılatı elde edeceğini ancak yine de filmi sinemalarda gösterime sokmayı planlamadığını söylüyor.

 

“Çünkü kamuoyuna yaptıkları açıklamaların aksine, Amazon’un sinemaları desteklemek gibi bir niyeti yok. Amazon, Road House’u yalnızca Amazon Prime üzerinden yayınlayacak.”

 

“Road House”un başrollerinde Jake Gyllenhaal, Daniela Melchior, Conor McGregor ve Billy Magnussen yer alıyor. Filmin Mart ayı ortasında Austin, Teksas’ta düzenlenecek SXSW’de gösterime girmesi ve ardından 21 Mart 2024’te Amazon MGM Studios tarafından Prime Video aracılığıyla yayınlanması planlanıyor. Fragman prömiyeri için yoğun bir şekilde çalışanlar muhtemelen en hafif tabirle dehşete düşmüş durumdalar.

 

Jake Gyllenhaal's Road House Reboot Gets Poster