jason bourne dönüyor, peki matt damon?

jason bourne dönüyor, peki matt damon?


edward berger yönetecek


Geçtiğimiz Kasım ayında Universal Pictures, “All Quiet On The Western Front” yönetmeni Edward Berger‘in yönetmenliğinde yeni bir “Jason Bourne” filminin geliştirilmekte olduğunu duyurdu. Bu, seriye yeni bir yön verecek yeni bir yetenek için kesin bir seçim ama ya başrol oyuncusu Matt Damon? Serinin altıncı filminde beşinci kez casus olarak geri dönecek mi, yoksa 53 yaşında bu rolün dışında mı kaldı?

 

Variety’nin haberine göre Damon dün gece Stephen Colbert ile birlikte katıldığı “The Late Show”da yaklaşmakta olan “Jason Bourne” devam filmi hakkında konuştu. Damon, Berger’in “Jason Bourne 6″yı yönetmesi konusunda herkes kadar heyecanlı olsa da, rolü yeniden canlandırıp canlandırmayacağı konusunda çekingen kaldı. Damon yayında “Edward Berger adında harika bir yönetmen var” dedi. “All Quiet on the Western Front fantastik bir film ve o harika biri. Onunla çalışmayı çok isterim, o da bunun üzerinde çalışıyor.”

 

Ancak Bourne olarak geri dönüp dönmeyeceği konusunda Damon hiçbir şeyi doğrulamadı. “Bakın, bu şeyin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmek için ben de sizin kadar endişeliyim, umarım harika olur ve bunu yapabiliriz,” diye devam etti. “Belli bir noktada birinin bu işi devralması gerekecek. Artık gençleşmiyorum.” Damon geri dönmezse, bu onsuz ilk “Jason Bourne” filmi olmayacak.  Jeremy Renner serinin dördüncü filmi “The Bourne Legacy”de, ajanlarını genetik olarak geliştiren bir CIA kara operasyon programı olan Operation Treadstone’un bir başka deneği olarak rol aldı. Yani Berger “Jason Bourne 6″da Damon’dan farklı bir yöne gitmek isterse, yeni bir Treadstone ajanı olarak rol alabilecek çok sayıda genç Hollywood oyuncusu var; Damon ya da Renner olması gerekmiyor.

 

Ayrıca bir sonraki “Jason Bourne” filminin sinemalarda gösterime girmesinin uzun zaman alacağını da unutmamak gerekiyor. Kasım ayında Universal, gelecek film için herhangi bir senaryonun hazır olmadığını, hatta projeye bağlı bir senaristin bile bulunmadığını doğruladı. Ve, Damon artık 53 yaşında (Renner da öyle), yani artık sağlam, dünyayı dolaşan süper casusları oynamak için tam olarak yaşlarına uygun değiller. Damon daha önce seriyi neredeyse daha genç bir oyuncuya devrediyordu (Tom Hardy bir zamanlar serinin bir sonraki yıldızı olarak görülüyordu), dolayısıyla bir sonraki film için bunu yaparsa şaşırmamak gerek. Yine de, aktörün 2016 yapımı “Jason Bourne”dan bu yana ilk kez Bourne olarak bir kez daha döndüğünü görmek eğlenceli olurdu ama bunun olacağının garantisi yok.

 

Berger’a gelince, “Jason Bourne” serisinde çalışmış yönetmenler olarak Doug Liman, Paul Greengrass ve Tony Gilroy’a katılıyor. Hollywood’un çiçeği burnunda yönetmeni için bu sağlam bir arkadaşlık. Berger, “All Quiet On The Western Front”un En İyi Film de dahil olmak üzere dokuz dalda Oscar kazanmasından yeni çıktı. Alman yönetmen için sırada ne var? Başrollerini Ralph Fiennes, John Lithgow ve Stanley Tucci’nin paylaştığı gerilim filmi “Conclave“.

 

Jason Bourne 6” için birkaç yıl daha vizyona girmesini beklemeyin, diyebiliriz.