martin scorsese’nin beyaz perdede bir karakteri canlandıracağı film geliyor

martin scorsese’nin beyaz perdede bir karakteri canlandıracağı film geliyor


ilk defa kendini oynamayacak


Martin Scorsese yakında beyaz perdede görülecek, üstelik kendisini oynamayacak. 

 

Salı gecesi Berlin Film Festivali’nin onursal Altın Ayı ödülüne layık görülen usta yönetmen, Julian Schnabel‘in yakında gösterime girecek olan polisiye gizem filmi “In the Hands of Dante“de Dante Alighieri‘yi “The Divine Comedy“yi yazarken etkileyen yaşlı bir bilgeyi canlandırarak küçük ama güçlü bir rol üstleniyor.

 

Scorsese birçok filminde cameo yapmış ve zaman zaman başka yönetmenlerin filmlerinde de rol almış olsa da – Akira Kurosawa’nın 1990 yapımı “Dreams” filminin bir bölümünde Vincent van Gogh’u canlandırmış ve “Shark Tale” filminde tefeci balon balığı olarak seslendirme yapmıştı – bu rol muhtemelen en doyurucu rollerinden biri olacak.

 

Variety’ye konuşan Schnabel, Scorsese’nin rolünü “parlak, önemli bir rol” olarak nitelendiriyor ve ekliyor: “Filmde olağanüstü: Gözlerinizi ondan alamıyorsunuz.”

 

Schnabel’in şu anda New York’ta montajını yaptığı “In the Hand of Dante”nin çekimlerini izleyen iki kişi de Scorsese’nin performansının yoğunluğundan etkilenmiş. 

 

“Hand of Dante”de Oscar Isaac, Gal Gadot, Jason Momoa, Gerard Butler ve Al Pacino’dan oluşan yıldızlarla dolu bir oyuncu kadrosu yer alıyor. 

 

Schnabel, İtalya’daki sette Scorsese’nin filminde canlandırdığı isimsiz karakteri tanımlarken “Bir bilgin mi bilmiyorum ama bir şeyler bilen biri” dedi. Dante Alighieri’nin arkadaşı ve entelektüel etkisi olan İtalyan şair Guido Cavalcanti, “The Divine Comedy”de Dante’yi yolculuğunda tavsiye alması için Scorsese’nin canlandırdığı bilgeyi görmesi için Venedik’e gönderir.

 

Venedik Film Festivali’nde gösterime girebilecek olan bağımsız filmin çekimlerinin büyük bölümü İtalya’da Sicilya, Venedik, Verona, Roma ve Viterbo gibi yerlerde gerçekleştirildi. Scorsese, “Hand of Dante”de rol almasının yanı sıra yürütücü yapımcılar arasında yer alıyor.