maymunlar geri döndü: kingdom of the planet of the apes

maymunlar geri döndü: kingdom of the planet of the apes


demokrasiye de geçerler mi


2017 yapımı “War For The Planet Of The Apes“, Matt Reeves‘in “Planet Of The Apes” adıyla yeniden başlatılan üçlemesinin sonu olmuştu. O zamandan beri maymunlarımızı özledik. 

 

Bu seri ilk olarak, üç filmde de baş yapımcı olarak görev yapan senaristler Rick Jaffa ve Amanda Silver tarafından tasarlanmıştı ve onlar bu serinin bir sonraki bölümü olan ve “War For The Planet Of The Apes”te de yaşanan olaylardan yaklaşık 300 yıl sonra geçen yeni film “Kingdom Of The Planet of the Apes”in ana oyuncuları olarak geri döndüler.

 

Projenin senaristleri arasında Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver ve Patrick Aison yer alıyor ve bu kez, kendi “Batman” reboot üçlemesini yapmak üzere ayrılan Matt Reeves’in yerine aynı koltuğa, “Maze Runner” üçlemesiyle tanınan yönetmen Wes Ball geçiyor.

 

“Kingdom” adlı bu yeni versiyonda çok fazla yıldız yok. Filmin başrolünde Owen Teague ile birlikte Freya Allan, Kevin Durand, Peter Macon ve William H. Macy yer alıyor. Ama belki de 20th Century Studios beyaz perdenin yıldızlarının oyuncular değil maymunlar olduğunu fark etmiştir ve belki de VFX ile bütçeleri kabaran bu filmlerin bütçelerini düşürmenin bir yolu olarak daha az tanınan ama yine de kaliteli tiyatrocularla çalışmaktır. Bilemeyiz. 

 

Durum ne olursa olsun, filmin yaratıcı ekibi ve yapımcıları Wes Ball, Joe Hartwick, Jr, Rick Jaffa, Amanda Silver ve Jason Reed, büyük isimler yerine gelecek vaat eden yeteneklere güvenmeye karar verdiler.

 

20th Century Studios’un epik serisinin yeni filmi “Kingdom of the Planet of the Apes” 10 Mayıs 2024‘te sinemalarda gösterime girecek.