star wars beyaz perdeye dönüyor: bu bir hata mı?

star wars beyaz perdeye dönüyor: bu bir hata mı?


mandalorian and grogu


Star Wars‘un favori ikilisi bir sonraki maceraları için hazırlanıyor. Disney+’daki üç başarılı sezonun ardından, The Mandalorian‘dan Din Djarin (Pedro Pascal) ve Grogu beyaz perdeye taşınıyor. Yönetmen Jon Favreau ve yapımcı Dave Filoni’nin yer alacağı “Mandalorian and Grogu”nun 2024 yılında gösterime girmesi planlanıyor. 

 

Lucasfilm bu filme çok güveniyor: Star Wars’un yeni film projelerinin ilki olacak ve halen geliştirilmekte olan bir dizi hikayenin öncüsü olacak. 

 

The Hollywood Reporter’dan Borys Kit’in haberine göre, stüdyo son parlak projesinin yapımını hızla sürdürüyor. Disney CEO’su Bob Iger, “The Mandalorian and Grogu”, Star Wars’un beş yıldan uzun bir süre sonra ilk kez sinemalarda gösterime girmesi için 2026 tarihini hedefliyor. Sharmeen Obaid-Chinoy’un Rey odaklı devam filminden, Taika Waititi’nin henüz adı konmamış bağımsız filminden ve hatta Dave Filoni’nin Mando-verse filminden önce, Star Wars hayranları The Mandalorian ve Grogu için sinemalara dönecek. Lucasfilm’in daha önce duyurduğu tüm projeler göz önüne alındığında bu ilginç bir seçim. Fakat güvenli bir geri dönüş. 

 

Lucasfilm ve Disney beş yıldır ortak markalarını bir mayın tarlasında yürütmeye çalışıyorlar. Star Wars devam filmlerinin ve Solo: Bir Star Wars Hikayesi’nin aldığı kutuplaştırıcı tepkilerin ardından, Lucasfilm sinema alanındaki çabalarında frene bastı ve bunun yerine yayın savaşlarındaki payına sahip çıktı. Star Wars efsanesi, özellikle amiral gemisi dizileri söz konusu olduğunda Disney+’da oldukça başarılı oldu. Ancak Mando evreni büyüdükçe, serinin bu başarıya biraz fazla yaslandığı hissi doğuyor. Bu durum özellikle The Mandalorian ve film olmaya hiç niyeti olmayan Grogu’da açıkça görülüyor.

 

Lucasfilm, The Mandalorian ile daha önce göz ardı ettiği bir formata el atmış oldu. Dizinin tekilliği, Lucasfilm’in diğer Star Wars dizileri mini dizi formatına uymaya çalıştıkça (ve çoğunlukla başarısız oldukça) daha net bir şekilde ortaya çıktı. Obi-Wan Kenobi ve BThe Book of Boba Fett, içerikle doldurulmuş ve aynı zamanda gerçek bir içerikten yoksun, bir araya getirilmiş filmler gibi hissettirdi. The Mandalorian 3. Sezon bile Lucasfilm’in “sinematik” hikaye anlatıcılığına olan yeni ilgisine takıldı. Belki de Din ve Grogu’yu yeni bir formata daha iyi oturtmak için yarım kalan işleri tamamlama çabasıyla, talihsiz ve aceleye getirilmiş gibi hissettirdi.

 

Tüm bunlar Lucasfilm’in henüz öğrenmediği bir dersle sonuçlanıyor. Stüdyo riski en aza indirmek ve onlarca yıllık dramın ardından yaralarını sarmak için yayın akışını kullandı. Disney+’ta şaşırtıcı bir başarı yakaladı ve şimdi bu başarıyı beyaz perdeye taşımak istiyor. Bunun gerçekten işe yarayıp yaramayacağını zaman gösterecek.

 

Mandalorian and Grogu 2026’da sinemalarda olacak.