vizyon broşürü: bu hafta hangi filmler vizyona giriyor?

vizyon broşürü: bu hafta hangi filmler vizyona giriyor?


9 şubat 2024


Bu hafta koşa koşa sinemaya gideceğimiz, aylarca beklediğimiz, Oscar dahil tüm ödüllerde adaylıkları silip süpüren, Yunan Yeni Dalga sinemanın son şaheseri film vizyona giriyor. Evet, tabii ki de Kolpaçino…

 

Poor Things, Yórgos Lánthimos

 

Sonunda ülkemizde gösterime giriyorsun. Lanthimos’un yeni filminin bile ne zaman vizyona gireceğinden haberimiz varken sana yeni kavuşuyoruz Poor Things. Geç olsun güç olmasın. Film, Alasdair Gray’in 1992’de basılan ve inovatif Frankenstein yorumuyla dikkatleri üstüne çeken kitabından uyarlandı. Emma Stone’un En İyi Kadın başrol olarak Oscar’da kapışacağını hemen hemen herkes tahmin ediyor. 

 

“Bir bilim adamı tarafından hayata döndürülen genç bir kadın, bir avukatla kıtalar arası bir maceraya kaçar. Zamanının önyargılarından bağımsız, eşitlik ve özgürlük için yaşamak amacıyla kararlı bir şekilde dünyayı ve kendini keşfeder.”

 

 

Vizyonda başka koşmalık film yok. Eve dönünce bizi şu platformlarda şunlar karşılayacak:

 

Disney+

 

Suncoast, Laura Chinn

 

“Film, gözüpek annesiyle beraber erkek kardeşine bakan bir gencin, yaşanmış en önemli tıbbi vakalardan birini protesto eden uçuk bir aktivistle beklenmedik bir dostluk kurmasını yarı otobiyografik bir şekilde ele alıyor.”

 

 

Netflix

 

Kül, Erdem Tepegöz

 

“Evli ve varlıklı bir kadın, basılmamış bir romanı okumaya başlar. Ancak baş döndürücü fanteziler, tehlikeli bir yasak aşka dönüşerek kadının hayatını darmadağın eder.”

 

 

Blu Tv

 

Kar ve Ayı, Selcen Ergun

 

Dünya prömiyerini 2022 yılında dünyanın en önemli film festivallerinden Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapan Kar ve Ayı, Selcen Ergun’a 66. San Francisco Uluslararası Film Festivali’nde ‘Yeni Yönetmenler Ödülü’nü, 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi İlk Film Ödülü’nü ve filmdeki performansı ile Merve Dizdar’a da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandırdı.

 

“Aslı, bitmek bitmeyen kışın dışarıyla bağlarını kestiği, kış uykusunda erken uyanan ayı söylentilerinin kulaktan kulağa yayıldığı bir kasabaya hemşire olarak atanmıştır. Bir gece, kasabadan bir adamın ortadan kaybolmasıyla kendisini adım adım su yüzüne çıkan güç ilişkilerinin, sır ortaklıklarının ve şüphenin içinde bulur. “