yorgos lanthimos, kült kore filmini kendi tarzıyla yorumlayacak

yorgos lanthimos, kült kore filmini kendi tarzıyla yorumlayacak


bu onun yoldaki diğer filmi


Şu sıra magnum opus’u “Poor Things” ile gönlümüzü fetheden yönetmen Yorgos Lanthimos, Güney Kore yapımı fantastik komedi “Save the Green Planet“in yeniden yapımı için Element Pictures ile altıncı kez bir araya gelecek.

 

Son filmi “Poor Things” ile 11 dalda Oscar’a aday gösterilen ve Emma Stone’a en iyi kadın oyuncu dahil beş BAFTA ödülü kazandıran Lanthimos’un filmin çekimlerine bu yaz İngiltere ve New York’ta başlaması bekleniyor. 

 

Lanthimos’un uzun süredir üzerinde çalıştığı proje, uzaylı istilasının bir parçası olduğuna inanan bir iş adamının hayal kırıklığını konu alan eksantrik bir kara komedi olarak kaynaklarda geçiyor. 

 

Orijinal Güney Kore filmi 2003 yılında Jang Joon-hwan tarafından yönetildi ve kendi ülkesinde kült bir hit ve festivallerin gözdesi haline geldi. “Save the Green Planet” aralarında Bucheon, Buenos Aires ve Brüksel’in de bulunduğu fantastik festivallerde ve Rotterdam, Tokyo Filmex ve Moskova gibi pazarlarda ödüller kazandı. Ayrıca Jang’a 2003 yılında Kore’de en iyi yeni yönetmen dalında Altın Çan Ödülü kazandırdı.

 

Lanthimos’a dönersek, adamımız “Poor Things”ten bu yana başka bir film daha çekti. Bir sonraki filmi “Kinds of Kindness” birkaç ay önce post prodüksiyona girdi ve Emma Stone, Margaret Qualley, Willem Dafoe ve Joe Alwyn rol alıyor. Ona ayrı heyecanlıyız zaten. Bakalım.