JUSTIN.TV KAPATILDI

JUSTIN.TV KAPATILDI


7 Yillik Canli Yayin Arşivi çöpe Atildi


Hüzünlü bir haberimiz var; video stream etme ve video yayınlama platformu Justin.tv kapatıldı. Aklınıza gelebilecek her türlü turnuva veya maçı canlı izleyebildiğimiz fenomen sitenin web sitesi, mobil uygulamaları ve API’ları dün gece itibariyle kapatıldı.

 

 

Birçok kez Dijitürk ile mahkemelik olan site, Google’ın 1 milyar dolara aylık 45 milyon ziyaretçisi olan Twitch’i satın almasının ardından veda etti. Twitch ile Justin.tv’nin ne alakası var diyenler için hemen açıklayalım: Şubat ayında Justin.tv şirketinin tamamını Twitch Interactive olarak değiştirildi ve Twitch, Justin.tv’nin altyapısını kullanmaya başladı.

 

Yıllardır aklınıza gelebilecek her alanda canlı yayın yapmak isteyen kullanıcılarına gayet iyi işleyen bir platform olarak hizmet veren ve en büyük video platformlarından biri olan Justin.tv’ye üzülerek elveda dedik.  

 

İşte Justin.tv’nin hüzünlü veda videosu:

 

 

Haziran ayının ilk gününde yapılan açıklamayla; Justin.tv’nin 1 hafta içinde arşivindeki videoları kaldırmaya başlayacağı duyurulmuştu. Kapanan bir dönemin ardından bizler de 7 yıllık bir canlı yayın arşivinin çöp kutusuna atılmasına da şahit olduk… Biz şimdi maçları nereden izleyeceğiz? Tüm Lig TV'si olmayıp Justin.tv'den maç izleyenlerin başı sağ olsun.