MARK ZUCKERBERG’DEN LİSELİLERE ÇAĞRI

MARK ZUCKERBERG’DEN LİSELİLERE ÇAĞRI


Okuyup Da Ne Yapacaksiniz?


İnternet devi Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg liselilere seslendi; "Okuyup da ne yapacaksınız? Gelin benim yanımda çalışın, harçlığınızı çıkartın, paraya para demeyin."

 

 

Facebook'ta çalışacak yeni adaylar arayan Zuckerberg'ün asıl amacı ise daha fazla liseli genci, iyi maaş alan teknisyenlere dönüştürmek, hatta bazılarını kendi sosyal medya şirketinde çalıştırmak. Facebook başbakanı, bu niyetini Redwood'da bulunan Sequoia Lisesi'ni ziyareti sırasında liselilerle paylaştı. Erken yaşta kariyer hedefleyenleri, Facebook'un imkanlarıyla başları dönebilecek gençleri baştan çıkaran Zuckerberg'ün bu çağrısının altında yatan sebeplerden biri de teknolojiyi ve bilgisayarları iyi bilmenin, yaşamın ilerleyen döneminde seçeneklere sahip olmak açısından kritik önem taşıyacağını düşünmesi. Mark Zuckerberg, fikirlerini körpe beyinlerle paylaşıp, bu cazip teklifini sunduktan sonra da okula 50 dizüstü bilgisayar bağışladı.

 

Facebook'un ayrıca, Menlo Park'taki genel merkezine yakın Sequoia Lisesi'nde mobil uygulama teknolojisini öğretecek bir sınıf kuracağı kaydedildi.

 

Bu cazip teklif çocuklarının okumasını isteyen aileleri şimdiden endişelendirmeye başladı.