BİSİKLET DEVİ CINELLI’NİN BAŞMÜHENDİSİYLE TANIŞIN

BİSİKLET DEVİ CINELLI’NİN BAŞMÜHENDİSİYLE TANIŞIN


Bir İtalyan Harikasi


Efsane bisiklet üreticisi, İtalyan estetiğin dışavurumu, Cinelli’nin bisikletlerinin arkasındaki isim Designboom'a konuştu. Milano’daki Politechnico’dan havacılık ve uzay mühendisliği mezunu Fabrizio Aghito, bisiklet üretimine uzanan yolu bir hayli mütevazı anlatıyor.

 

 

8 yaşından beri mekanik işlere meraklı olan Aghito, 1996’da Colombus firmasına kapağı atıyor. Colombus, Cinelli ve 3T’nin voltranı oluşturmasının ardından kartal yuvasına oturuyor.

 

 

Fabrizio Aghito, kendisi için önemli olanın, eşsiz ama ihtiyaçları karşılamayan ürünler üretmek yerine; kullanıcının ihtiyaçlarını ön planda tutmak, yani bir nevi “Müşteri velinimetimizdir” anlayışını benimsemek olduğunu belirtiyor.

 

 

 

İlk bisikletine 7 yaşındayken sahip olan Aghito, bisiklet üretmek için gereken şartların, öncelikle bisikleti sevmek, saymak ve öpüp başımızın üstüne koymak olduğunu söylüyor.

 

 

Tour d’Afrique’te Cinelli’nin Bootleghobo modelini süren, kafası kırık ünlü bisikletçi Lucas Brunelli’nin videosuyla sizleri Fabrizio Aghito’nun harikalar diyarıyla baş başa bırakıyoruz.